Suceava: Teren de casă gratuit de la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe dealul Tătăraşi au fost pregătite 142 de parcele a câte 300 de metri pătraţi pentru tineri. Până în prezent au fost depuse 255 de solicitări din partea celor care au vârsta până în 35 de ani.

Tinerii care vor să îşi construiască o casă în municipiul Suceava au o nouă şansă de a primi teren gratuit din partea Primăriei. Edilii vor repartiza 142 de parcele, cu suprafaţa de 300 de metri pătraţi fiecare, pe dealul Tătăraşi, unde intenţionează să ridice un nou cartier de locuinţe. Solicitările sunt de două ori mai mari decât oferta administraţiei locale.

„Intenţionăm să facem al doilea cartier pentru tinerii care au până în 35 de ani. Pentru cele 142 de locuri de pe Tătăraşi sunt depuse 255 de cereri“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Dosarele depuse deja trebuie să fie reactualizate şi completate până pe data de 15 martie, pentru ca repartizarea celor 142 de parcele să aibă loc în luna aprilie.

Cont obligatoriu de 5.000 de euro

„Este clar că există o competiţie destul de mare şi sunt mai multe criterii care se iau în calcul. Pe lângă venitul lunar, condiţiile de locuit, locul de muncă, cel mai important criteriu este cel în baza căruia tinerii trebuie să facă dovada deţinerii în cont a 5.000 de euro sau a sumei echivalente în lei, pentru a putea demara construcţia“, a mai menţionat primarul Lungu. Astfel, tinerii care vor intra în posesia terenurilor  se vor apuca de construcţia casei din a doua jumătate a acestui an, după spusele edilului.

„Este o şansă foarte bună, numai că e cam greu cu cei 5.000 de euro. În ziua de azi nu mai are nimeni bani puşi deoparte, mai ales tinerii căsătoriţi. Eu unul nu-mi permit să-mi construiesc o casă, chiar dacă îmi dă Primăria pământ gratuit“, ne-a spus Vasile Ailenei, agent comercial. Până acum s-au repartizat pentru tinerii căsătoriţi 236 de locuri de casă, în cartierul de pe dealul Mănăstirii. În Tătăraşi, utilităţile vor fi aduse cu bani europeni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite