Suceava: Tavan găurit şi şoareci printre birouri la Salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Steinmetz (stânga) şi Mihaela Lorovici arată pereţii crăpaţi atât la exteriorul, cât şi în interiorul Staţiei de Salvare
Mihaela Steinmetz (stânga) şi Mihaela Lorovici arată pereţii crăpaţi atât la exteriorul, cât şi în interiorul Staţiei de Salvare

La Ambulanţa din Fălticeni pereţii sunt crăpaţi şi stau să cadă, plouă prin tavan, dar edilii refuză să facă investiţii în actualul sediu. Primarul oraşului refuză să facă investiţii pe motiv că trebuie un alt spaţiu pentru Staţia de Salvare.

Ambulanţierii din Fălticeni îşi riscă viaţa zi de zi numai prin faptul că au curajul să intre în sediul vechi al clădirii. Pereţii crăpaţi, găurile din tavan, tencuiala căzută de pe pereţii exteriori, mirosul insuportabil de mucegai prezintă un permanent pericol pentru sănătatea şi viaţa celor care lucrează aici.

„Plouă prin acoperiş.  Sunt găuri în tavan. Ne e frică pentru că într-o zi o să pice peste noi. Aici sunt condiţii mizere, avem şi şoareci care trec peste birouri“, ne-a declarat Mihaela Lorovici, dispecer.

Sediul staţiei a aparţinut iniţial unei uzine de electricitate, care din 1962 a fost dată în folosinţa Serviciului de Ambulanţă. Angajaţii cu zeci de ani vechime în muncă spun că nici nu mai ştiu exact când s-au făcut ultima dată reparaţii aici.

„Iese stuful din pereţi“

„Din anul 1988 sunt lucrător la Ambulanţă. De atunci s-au făcut reparaţii o singură dată, în ’98. Lucrările au început din spatele clădirii, dar între timp fondurile s-au terminat, iar clădirea a rămas la stadiul acesta“, ne-a declarat Mihaela Steinmetz, coordonator la Serviciul de Ambulanţă Fălticeni. Din găurile din tavan sau din pereţi se vede izolaţia de stuf, semn că această clădire a fost ridicată la începutul secolului trecut.

Oamenii spun că au încercat să facă ceva cârpeli din salariile lor, dar clădirea are nevoie de investiţii serioase. „Am scos noi bani şi am cumpărat var ca să dăm pe pereţi. Dar nu avem putere financiară“, a mai adăugat Mihaela Steinmetz. 

Salariaţii au ajuns să privească întreaga situaţie cu  umor. „Acum ne iese stuful din tavane şi pică varul pe noi. Aici l-aş invita pe Sergiu Nicolaescu să filmeze partea a doua din fimul «Pistruiatul»“, a declarat Radu Olteanu, ambulanţier.

Angajaţii au făcut numeroase plângeri la Primăria din Fălticeni, dar nu au primit niciun ajutor financiar până acum. Ambulanţierii spun că edilul ar putea găsi o soluţie să le dea şi lor banii atât de necesari pentru reparaţii. Pe de altă parte, primarul din Fălticeni spune că nu poate investi niciun leu în vechea clădire pentru că trebuie găsit un alt spaţiu.

Se caută alt spaţiu

 „Serviciului de Ambulanţă îi trebuie schimbată locaţia. Cel mai probabil va fi în spitalul nou. Clădirea respectivă este foarte veche şi nu mai poate fi reabilitată“, a declarat edilul Vasile Tofan.

Lucrările la noul spital  au început prin 1990 şi au rămas la stadiul de câteva plăci de beton turnate şi un acoperiş. Investiţia a fost abandonată din lipsă de fonduri şi nimeni nu ştie când va fi reluată.

43 de angajaţi la Salvare
Serviciul de Ambulanţă Fălticeni are 43 de angajaţi: un medic, 4 dispeceri, 20 de asistenţi medicali şi 19 ambulanţieri. Aceşti oameni deservesc localităţile Fălticeni, Liteni şi Dolhasca, cu un total de 147.000 de oameni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite