Suceava: Tabere private pentru elevi, în Bucovina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sejur de o săptămână pentru cei mici ajunge cât un salariu şi nu este lipsit de riscuri. DSP atrage atenţia că n-a autorizat nicio tabără.

Copiii cu vârste între 5 şi 18 ani sunt atraşi în aceste zile cu o ofertă de 6 zile în zona Bucovinei. „Vă propunem o săptămână printre «Petece de istorie şi peisaje de vis», pentru a descoperi tradiţii şi meşteşuguri bucovinene“, aşa îşi promovează „marfa“ organizatorii excursiilor.

În preţul de 824 de lei, copiii vor avea asigurat transport cu autocarul pe toată perioada taberei, precum şi cinci nopţi de cazare cu mese complete la o pensiune de 3 margarete din comuna Humor. Organizatorii spun că micuţii vor sta maxim cinci într-o cameră şi vor fi antrenaţi într-o mulţime de concursuri şi activităţi culturale.

Copiii, plimbaţi pe la toate mănăstirile

Micii turişti vor vedea pe rând Mănăstirile Humor, Moldoviţa, Suceviţa şi Putna. În excursii ei vor afla datinile, obiceiurile bucovinene, şi arhitectura localităţilor prin care vor ajunge. Ei vor mai vizita Cetatea de Scaun, Casa Memorială Ciprian Porumbescu, Salina Cacica, centrul de ceramică din Marginea.

13 serii până-n toamnă

Micuţii vor participa la ateliere de desen, de confecţionare măşti, la concursuri de darts sau de tir cu arcul. „Deja avem rezervate majoritatea seriilor cu elevi din Bucureşti sau din alte oraşe mari ale ţării. Din zona Bucovinei nu avem până acum“, a explicat Diana Popa, una dintre organizatoarele taberei.

Cele 13 serii a câte cel puţin 20 de copiii sunt organizate între 14 iunie şi 10 septembrie, aproape de începerea noului an şcolar. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că n-au primit deocamdată nicio cerere pentru a da aviz de funcţionare vreunei tabere de copii organizată în judeţ.

„Noi n-am dat niciun aviz de funcţionare până acum, dar dacă vor ajunge inspectorii noştri la ei şi vor găsi nereguli vor fi amendaţi sau chiar ar putea închise“, a explicat Alexandru Lăzăreanu, directorul DSP Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite