Suceava: Sute de persoane au mărşăluit ieri într-o „Pledoarie pentru Demnitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii suceveni au mărşăluit de la Primărie până la Prefectură
Tinerii suceveni au mărşăluit de la Primărie până la Prefectură

Marşul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Sute de persoane au ignorat ieri frigul şi au mărşăluit pe străzile Sucevei într-o acţiune a persoanelor cu dizabilităţi. Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, în parteneriat cu Asociaţia „Blijdorp România” au organizat acestă acţiune pentru al cincilea an consecutiv.

La marş au marticipat în primul rând copii cu dizabilităţi, părinţii acestora, angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, profesori şi elevi de la Şcoala Generală Numărul 11 Suceava, Şcoala Generală Numărul 1 Suceava, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Şcoala „Filadelfia”, Fundaţia „O Nouă Viaţă” Siret, şi A.R.E.A.S. Suceava.

Aceştia au străbătut un  traseu de la Primăria Suceava şi până la Consiliul Judeţean. Scopul marşului a fost de a sensibiliza sucevenii cu privire la  problemele copiilor cu dizabilităţi. Organizatorii îşi doresc pentru aceste persoane integrarea mai uşor în societate, respectarea lor şi, nu în ultimul rând, valorificarea talentelor acestora.

”Am venit la marş alături de fiica mea. Are 14 ani, şi are sindromul Down. Vrem să atragem atenţia societăţii asupra acestor copii cu probleme. Pentru noi este foarte greu, câştig 460 de lei pe lună. Pentru că nu am bani, am renunţat şi la logoped”, ne-a declarat Lenuţa Alexulesei, unul dintre părinţii prezenţi la marş.

Organizatorii acţiunii spun că persoanele cu dizabilităţi nu sunt încă acceptate de societatea noastră. „Încă nu ne întreabă nimeni nimic, dar ne privesc ca pe nişte ciudăţenii! Nu facem zgomot şi scandal – vrem să fim înţeleşi şi ascultaţi”, ne-a declarat Eugenia Hodoroabă, preşedintele Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava.

Cifră

2.500 - este numărul copiilor care au certificat de handicap în judeţul Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite