Suceava: Sute de cutremure pe „Aurel Vlaicu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigel Dobrea (stânga) şi Florica Paveliuc arată cum le-au crăpat pereţii din cauza traficului greu
Gigel Dobrea (stânga) şi Florica Paveliuc arată cum le-au crăpat pereţii din cauza traficului greu

Sucevenii care locuiesc pe această stradă spun că locuinţele le vibrează de fiecare dată când trece o maşină grea prin zonă. Pereţii caselor s-au stricat, bucăţi de tavan se desprind mereu, iar patul se mişcă din loc zi şi noapte.

Casele locuitorilor de pe strada Aurel Vlaicu, din cartierul Iţcani, arată ca după un cutremur. Pereţii sunt fisuraţi, numeroase bucăţi de tencuială sunt căzute, iar în unele locuri clădirile pot să se prăbuşească oricând. Motivul este traficul greu din zonă. Zilnic, sute de maşini de mare tonaj traversează cartierul în viteză şi fac geamurile să zdrângăne. 

„Ne-au crăpat tavanele şi ne-au căzut bucăţi de tencuială pe pat. Am pus acum tavane false de rigips, dar ne temem că o să cadă şi astea. Şoferii ăştia circulă cu viteză foarte mare, se mişcă casele cu noi când trec“, a spus Gigel Dobrea, localnic.

„Se mişcă patul cu mine“

Acelaşi lucru este susţinut şi de vecinii săi. „Când trec ăştia cu balastiera, se mişcă patul cu mine. Am pereţii la casă crăpaţi“, a explicat Florica Paveliuc. Sucevenii care locuiesc aici spun că problemele s-au acutizat anul trecut în toamnă, când au început lucrările de înlocuire a canalizării.

În urma constructorilor au rămas gropi şi canale neasfaltate, care amplifică vibraţiile produse de maşinile grele. „Muncitorii, după ce au terminat cu ţevile, au turnat beton pe unde şi cât au putut de repede. Betonierele care circulă pe aici au spart toată strada. Orice camion care calcă pe canale face trepidaţii de ni s-au crăpat pereţii la case“, a declarat Stelică Dura, locuitor de pe strada Aurel Vlaicu.

S-au plâns la Primărie

Sucevenii din zonă spun că s-au apucat să-şi refacă locuinţele, dar că reparaţiile nu durează mult din cauza vibraţiilor produse de maşini.

 „Anul trecut am făcut reparaţii la casă şi la o săptămână arata la fel. Acum nu mai vreau să mai investesc bani degeaba“, a mai spus Florica Paveliuc. Locuitorii s-au plâns la Primărie că li se dărâmă casele din cauza traficului greu, deşi sunt semne de circulaţie care restricţionează viteza şi greutatea, şi a lucrărilor pentru canalizare, dar n-au primit nicio veste în favoarea lor.

Reprezentanţii Primăriei spun că ştiu de problemele din zona respectivă. „Lucrarea de acolo încă nu este finalizată şi nu vom accepta recepţia ei până când strada nu va fi adusă de către constructori la starea iniţială“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite