Suceava: Sute de bugetari vor fi trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţiile locale trebuie să-şi reducă cheltuielile, iar asta implică şi reduceri serioase de personal. 

Bugetarii au fost primii care au simţit efectele crizei economice, începând cu 1 iulie când au pierdut 25% din salariu. Acum, o nouă Ordonanţă de Urgenţă obligă instituţiile publice locale să-şi reducă cheltuielile lăsând fără loc de muncă mii de funcţionari publici. La Prefectura Suceava noua organigramă anunţă cu 15 angajaţi mai puţini din cei 63. Pe lista neagră se numără şi un subprefect.

Posturi desfiinţate

„Încă nu am hotărât care vor fi oamenii care vor fi disponibilizaţi. După ziua de miercuri sperăm să avem o situaţie“, ne-a spus Sorin Arcadie Popescu, prefectul Sucevei.

De asemenea, dispare şi singura funcţie de director din Prefectură, care se transformă în şef de serviciu. La Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) există 32 de salariaţi, însă după disponibilizări ar trebui să rămână 24. „Nu am primit niciun act oficial, aşteptăm. Angajaţii noştri nu îşi fac deocamdată griji. Fiecare crede că nu i se poate întâmpla lui“, ne-a spus Angelica Mirela Florea, directorul AJPS Suceava.

„Lumea stă cu frică“

O situaţie similară este şi la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, unde există în prezent 114 angajaţi şi 4 posturi vacante. „Nu am început să facem liste pentru că nu am fost anunţaţi oficial. Lumea stă cu frică. E foarte greu dacă rămâi fără loc de muncă“, ne-a spus Petre Florea, directorul economic al instituţiei.

Nici la Direcţia de Sănătate Publică nu se ştie la câţi angajaţi se va renunţa. „Nu facem nimic până nu primim un act oficial“, ne-a spus Alexandru Lăzăreanu, directorul DSP Suceava. La Primărie, poliţiştii comunitari vor fi cei care vor pleca primii. „Un poliţist la 1.000 de locuitori, aceasta este norma“, a spus Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Comunitare.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite