Suceava: Sucevenii ţinuţi în beznă de municipalitate (GALERIE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii din Burdujeni au fost ţinuţi în beznă
Sucevenii din Burdujeni au fost ţinuţi în beznă

Din cauza unor probleme tehnice iluminatul public nu a funcţionat în zona Cuza Vodă II din cartierul Burdujeni.

Sute de suceveni care aseară, între orele 17.30 şi 19.30,  se aflau pe străzile din zona Cuza Vodă II a cartierului Burdujeni au fost nevoiţi să orbecăie din cauză că, deşi întunericul cuprinsese oraşul, iluminatul public nu funcţiona.

Cuprinşi de întuneric aceştia au fost nevoiţi să fie foarte atenţi pe unde merg, la orice pas existând riscul de a se lovi nas în nas cu vreun alt trecător ori cu zecile de autoturisme parcate pe trotuar.

Probleme majore au fost înregistrate pe străduţele dintre blocuri unde sucevenii au riscau să alunece pe porţiunile de gheaţă.

„Uite-aşa trăim în Suceavea europeană a secolului 21. Pe întuneric, sperând să ne scoatem ochii în timp ce bâjbâim pe străzi”, a oftat Aurora Dumitreanu, confecţioner.

Spre norocul trecătorilor situaţia a fost remediată în jurul orei 19.30.

Acesta nu este însă prima defecţiune înregistrată pe străzile Amurgului, Tineretului, Bujoriulor, precum şi a străzilor adiacente lor, din cartierul Burdujeni, sucevenii din zonă fiind nevoiţi deseori să circule pe întuneric din cauza iluminatului public care nu funcţionează normal.

Astfel, numai în luna ianuarie au avut loc cel puţin două defecţiuni care i-au ţinut pe pietonii în beznă.

„Deja m-am obişnuit cu întunericul. Cred că anul ăsta am stat de vreo două ori în întuneric căci nu erau aprinse becurile stradale. Ce să-i faci, nu poate fi totul perfect”, a declarat Iulian Rotaru, constructor.

Referitor la acestea viceprimarul Viorel Seredenciuc a declarat că este la curent cu avariile repetate ce au loc în municipiu.

„Din păcate sistemul este vechi, este aşa cum l-am preluat de la E-On şi deseori apar avarii. Probleme sunt şi în Obcini unde mai multe străzi au rămas fără iluminat public. Pe cei de la E-On nu i-a interesat modernizarea reţelei motiv pentru care vom încerca concesionarea acesteia către alte firme”, a explicat acesta.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite