Sucevenii s-au înghesuit de la prima ora la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de suceveni s-au adunat la coadă la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 9.00 pentru a fi primii care află despre ofertele de locuri de muncă.

La Bursa din acest an au fost prezente 604 locuri de muncă vacante la nivelul judeţului, din care 305  pe piaţa muncii din Suceava. Cei care vor să plece în străinătate au avut azi de unde alege, angajatorii străini au avut disponibile 573  locuri de muncă.

“Domeniile de activitate la nivelul judeţului care au ofertat cele mai multe locuri de muncă la această bursă sunt: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte - 123, construcţii de clădiri – 79, lucrări de geniu civil şi lucrări speciale pentru construcţii – 56, hoteluri şi alte facilităţi de cazare – 26, tăbăcirea şi finisarea pieilor – 20, alte activităţi profesionale – 26, industria alimentară – 18”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

image


Potrivit reprezentanţilor AJOFM, cele mai solicitate meserii pe piaţa locală a muncii la această bursă sunt: confecţioner-72 posturi, dulgher–33 posturi, agent de pază–32 posturi, lăcătuş mecanic-18 posturi, zidar-18 posturi, sudor-18 posturi, tâmplar-16 posturi, lucrător comercial-13 posturi. Specializările ce necesită studii superioare care au fost solicitate sunt: inginer construcţii civile şi industriale, inginer drumuri şi poduri, inginer tricotaje, inginer mecanic, inginer autovehicule rutiere,  programator, jurist, economist.

În  ceea ce privesc cele 573  locuri de muncă din străinătate, angajatorii străini caută 160 ospătari, 150 cameriste, 90 spălători de vase, 35 persoane pentru recepţie, 20 bucătari pentru Italia, în timp ce 30 de stagiari pentru îngrijirea animalelor în Danemarca, 15 hamali pentru Suedia şi 10 farmacişti în Marea Britanie. 
 



“Sunt în şomaj de 6 luni de zile şi nu am reuşit să găsesc nimic. Sunt de meserie mecanic auto, dar sunt dispus să lucrez orice găsesc numai să fac un ban. Am doi copii la şcoală iar soţia este croitoreasă acasă. Abia ne descurcăm de la o zi la alta”, ne-a spus Ioan Avasilichioae.
În prezent, la Suceava există 22.043 de şomeri din care 13.200 primesc indemnizaţii de şomaj, astfel rata şomajului ajungând la 8,73%.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite