Suceava: Studenţii, consiliaţi să plece peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă studenţii pot participa la un seminar interactiv ţinut de absolvenţi veniţi de peste hotare, cei care termină gimnaziul vor vedea ofertele liceelor.

Studenţii suceveni vor putea participa mâine, începând cu ora 14.00, la un seminar interactiv la Universitatea „Ştefan cel Mare“, alături de tineri care învaţă sau au absolvit deja o instituţie de învăţământ superior în alte ţări.

Caravana Ligii Studenţilor Români din Străinătate  (LSRS) va ajunge în acest weekend la Suceava, după un tur prin toată ţara. Scopul este ca tinerii dornici să studieze peste hotare să poată afla informaţii cu privire la drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la universităţi de top din lume.

Îşi povestesc experienţele de la universităţi de top
„Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale“, susţine Irina Nicoleta Scarlat, vicepreşedinte Comunicare&Informare LSRS.

Astfel, studenţi şi absolvenţi români de peste hotare le vor împărtăşi tinerilor interesaţi experienţa lor de studiu şi trai de peste hotare, prin intermediul acestor seminarii interactive.
În paralel, viitorii liceeni vor putea să afle weekendul acesta care sunt ofertele liceelor din judeţ, la cea de-a XII-a ediţie a târgului destinat lor. Unităţile de învăţământ îşi vor promova ofertele pentru anul şcolar 2011-2012 la parterul mall-ului de pe lunca Sucevei.

Liceenii, la standuri
Aici elevii vor putea afla detalii despre numărul de locuri pentru clasa a IX-a, materiile studiate, limbile străine predate, cursurile opţionale, cadrele didactice, calificarea obţinută după absolvire, dar şi descrierea probelor de aptituni pentru admiterea în liceele vocaţionale sau sportive. La standuri vor fi prezenţi şi liceenii care au optat pentru respectivele instituţii. „Au venit la şcoală mai multe persoane din diferite licee şi ne-au prezentat ofertele, dar voi ajunge şi la târg pentru că mă interesează oferta. Mi-ar plăcea să intru la Liceul Militar de la Câmpulung“, ne-a spus Bogdan D., elev.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite