Suceava: Străzile din municipiu se surpă sub maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii ocolesc strada pe alte rute pentru a nu-şi distruge maşinile
Şoferii ocolesc strada pe alte rute pentru a nu-şi distruge maşinile

Un şofer s-a trezit scufundat în asfaltul din mijlocul străzii înainte de Paşte. Deoarece au fost Sărbătorile, de mai bine de patru zile, pe strada Victoriei din cartierul Obcini, un crater uriaş determină şoferii să ocolească pe altă rută.

Şoferii suceveni nu se plâng doar de gropile ieşite ca ciupercile după ploaie pe toate străzile din oraş ci şi de faptul că se trezesc înghiţiţi de asfalt.

Surpările de pământ în mijlocul drumului sunt tot mai dese iar sucevenii cred că edilii nu prea fac faţă, deoarece durează zile întregi până când vine cineva să repare.

Astăzi dimineaţă, strada Victoriei din cartierul Obcini este ocolită de maşini pe rute ocolitoare deoarece exact în mijlocul drumului asfaltul s-a surpat pe suprafaţa ambelor sensuri de mers.

“Înainte de Paşte am vrut să-mi parchez maşina în faţa blocului şi am simţit că mă înghite pământul. Am avut noroc că nu mi-am spart baia de ulei, cu toate că am lovit maşina puternic de marginea gropii când am ieşit”, povesteşte Ionel Cocianga, şofer.

Chiar dacă porţiunea surpată se adânceşte pe zi ce trece iar maşinile nu mai au pe unde trece, cei de la Primăria nu au trimis nici un echipaj să repare problema deoarece, spun edilii, au fost zile de sărbătoare.

Un alt sucevean s-a trezit acum două săptămâni când a ieşit de la cumpărături cu maşina sub parcarea din faţa Complexului Bucovina.

Parcarea de la Bucovina, goală dedesubt

Doi şoferi suceveni s-au trezit cu maşinile prăbuşite din senin, deoarece asfaltul a cedat şi s-a surpat sub privirile neputincioase ale sucevenilor.

Ionel Cocianga de 28 de ani din Suceava abia a reuşit să-şi scoată maşina dintr-un crater de pe strada Victoriei din cartierul Obcini, după ce strada s-a surpat sub greutatea unei maşini marca Fiat Punto.

În craterul format încape lejer un om întins pe spate iar soşerii ocolesc strada pe căi ocolitoare pentru a nu-şi rupe braţul maşinilor în el.

“Este aşa de zile întrezi, nu a venit nimeni să o repare, poate după zilele astea or să-şi facă curaj.

Pe strada asta tot s-au făcut lucrări  şi au spart de nenumărate ori asfaltul, probabil nu au umplut cum trebuie dedesupt”, îşi dă cu părerea şoferul păţit.

Nu doar străzile se surpă în Suceava, ci şi parcările. După ce ce şi-a făcut cumpărăturile în Complexul Comercial Bucovina, un sucevean s-a trezit cu botul maşinii sub parcare. Dalele din parcare au cedat sub greutatea maşinii şi au lăsat să se vadă modul în care a fost construită parcarea.

“După ce şi-a tractat băiatul maşina m-am uitat şi nu mi-a venit să cred, dedesubt nu era umplut cu nimic, încăpeam cu totul dacă intram.

Au venit a doua zi spre seară şi au băgat aproape două maşini de-ale lor cu nisip”, a spus Costică, agent de pază la Complexul Comercial.

Dacă şoferul de pe Obcini a scăpat ca prin urechile acului fără probleme grave, proprietarul maşinii marca Opel din parcarea de la Bucovina a scos destui bani pentru că a avut avarii la braţul din faţă şi la roţi.

“ În acea seară pe la ora 5.00 mi-am scos maşina de acolo, am anunţat şi poliţia comunitară, pe toată lumea şi nici până a doua zi, la ora 12.00 nu veniseră să facă lucrarea”, spune amărât V. G., proprietarul maşinii căzute în groapă.

Citat

Ionel Cocianga, şofer
Sub stratul de asfalt este gol, m-am simţit ca în filmul “2012” când  străzile crapă şi se surpă de sfârşit de lume

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite