Suceava: Strategie la şcolile de şoferi: cursuri în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instructorii îşi numără elevii pe degete
Instructorii îşi numără elevii pe degete

Tot mai puţini suceveni se înscriu la cursurile şcolilor de şoferi

Administratorii şcolilor de şoferi se plâng că numărul sucevenilor care se înscriu  la cursurile pentru obţinerea permisului de conducere a scăzut cu 40-50% în comparaţie cu anul trecut. Majoritatea celor care îşi doresc carnet de şoferi sunt tineri, de obicei elevi sau studenţi. Pentru că nu au bani, foarte mulţi solicită să plătească în rate. „Noi dăm posibilitatea cursanţilor să plătească în două, trei, chiar şi până la şase rate. Şi aşa vin puţini din cauză că oamenii nu au bani”, ne-a declarat Elena Burlacu, administratorul unei şcoli de şoferi din oraş. Sunt şi persoane care au renunţat pe moment la cursuri pentru că nu au avut bani decât pentru prima rată. „Mai mult de jumătate dintre cursanţi au renunţat după 15 şedinţe. Oamenii fac rost de bani şi după aia continuă”, a adăugat Elena Burlacu.
Pentru a atrage clienţi sunt firme de profil care oferă reduceri de 10% pentru elevi, studenţi şi şomeri. Sunt răsplătiţi tot prin reduceri, şi cursanţii care reuşesc să convingă pe cineva să urmeze cursurile şcolii.
Tinerii suceveni speră să se angajeze mai repede dacă au carnet. „Am lucrat ca barman pe perioada verii.  Am făcut rost de bani şi am făcut şcoala de şoferi.Cred că dă bine la CV, mulţi angajatori cer permis de conducere”, ne-a declarat Emil Berţei, student.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite