Suceava: Statuia lui Petru Mușat, conservată la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii spun că lucrările cuprinse în proiectul pentru parcarea subterană nici n-au început, acum se lucrează doar la consolidare.

Astăzi, 9 decembrie, cele două statui din centru au fost mutate din calea lucrărilor la parcarea subterană.

“Bucovina înaripată”, denumită de suceveni “femeia liliac” și statuia lui Petru Mușat, din fața Casei de Cultură vor dispărea din peisajul central citadin.

La doar șase luni de la inaugurarea ei, statuia care simbolizează Bucovina a fost ridicată cu macaraua și mutată în parcul de lângă Consiulul Județean, locul numit și “Piața steagurilor”.

Cea de-a doua însă nu va fi mutată în parcul Areni, cum se vehicula acum câteva săptămâni.

“Statuia lui Petru Mușat va fi dusă la muzeu și conservată doi ani de zile, până când se termină partea de parcare din fața Casei de Cultură. Ea va fi curățată și păstrată, este mai bine așa”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

1.000 de piloţi vor consolida centrul Sucevei

Curioșii care s-au adunat la eveniment spun că, deși este o statuie ciudată care a costat cât trei apartamente, sunt mândri de ea.

“România nu prea are statui importante, din câte am auzit aceasta este unică în Europa și ne mândrim cu ea. Aici este un pic îngrămădită, spațiul nu este destinat pentru ea dar mai bine aici decât pe la periferia orașului”, spune Ioan Nechifor, un sucevean venit să asiste la mutate statuii.

Deși lucrările la marea parcare subternaă din centru a început în toamnă, edilii spun că nici nu au ajuns la prima parte prevăzută în proiect.

“Acum suntem în faza premergătoare a construirii parcării, se efectuează niște lucrări care nu fac parte din proiect. Se montează piloții secanți pentru consolidarea zonei. Sunt 1.000 în total, jumătate cu armătură din fier beton, jumătate simpli”, a mai spus Seredenciuc.

 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite