Suceava: Start la lucrările restante din programul ISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul ISPA trebuia finalizat până pe 31 decembrie 2010, însă Primăria Suceava a decis prelungirea lucrărilor până la mijlocul acestui an.

În aceste şase luni se vor finaliza lucrările restante şi vor fi realizate probele tehnologice. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a specificat că probele nu pot fi făcute pe timp de iarnă, stabilindu-se ca în perioada aprilie-iunie să se bifeze această etapă din proiect.

În această primă săptămână, muncitorii firmelor care se ocupă de reabilitarea reţelelor de canalizare şi apă, dar şi de cea a staţiei de epurare vor stabili graficul de lucru şi vor continua lucrările începute anul trecut.

„Pe străzi se va lucra doar în Obcini, în rest fiind vorba despre lucrări pe spaţiul verde, astfel că traficul nu va fi afectat. Muncitorii vor continua lucrările rămase neterminate”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava.

Se va lucra la reţelele de apă din Burdujeni sat, Sfântul Ilie şi Zamca, iar apoi vor fi reabilitate zonele afectate. Pe străzile Ostra, Viitorului şi Măgura, din cartierul Obcini, se vor continua lucrările de modernizare a reţelei de canalizare, la fel ca şi în zona Serelor, în George Enescu şi pe Calea Unirii.

„Dacă vremea va permite, se va repara şi carosabilul afectat de lucrările efectuate în luna decembrie”, a menţionat viceprimarul Seredenciuc.
Sumele aferente acestor lucrări restante se ridică la circa cinci milioane de lei, din care trei milioane reprezintă cheltuieli neeligibile, care trebuie acoperite de Primăria Suceava.

La data de 31 decembrie 2010, modernizarea reţelelor de apă era realizată în proporţie de 95%, a celor de canalizare ajunsese la 98%, iar 90% din staţia de tratare-epurare a apelor uzate era executată. 

Peste 100 de kilometri de conducte au fost reabilitaţi în doi ani

Proiectul ISPA, implementat la nivelul municipiului Suceava, are o valoare de 52,7 milioane de euro, din fonduri europene. Proiectul a început la sfârşitul anului 2007 şi prevede reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă pe o lungime de 34 de kilometri, extinderea reţelei pe o lungime de 10 kilometri, reabilitarea canalizării pe o lungime de 68 de kilometri şi extinderea pe o lungime de 10 kilometri şi modernizarea staţiei de epurare a apelor uzate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite