Suceava: Sprijin umanitar pentru poliţiştii cu situaţii financiare deosebite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii vor primi salarii mai mici cu 30%. Foto arhivă
Poliţiştii vor primi salarii mai mici cu 30%. Foto arhivă

Aceştia vor primi sumele necesare sub forma unui împrumut, fără a plăti taxe sau dobânzi. Conducerea IPJ Suceava a luat această decizie după ce norma de hrană acordată angajaţilor MAI a fost redusă de la 720 la 130 de lei.

Vestea că salariile le-au fost micşorate cu peste 500 de lei i-a lovit ca o bombă pe poliţiştii din toată ţara, mai ales că perspectivele de viitor li s-au înseninat când au aflat că proiectul de lege privind disponibilizările din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a trecut de Camera Deputaţilor.

Diminuarea normei de hrană a personalului din MAI, de la 720 la 130 de lei, pentru luna iunie afectează şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, mai ales pe cei aflaţi în situaţii sociale sau financiare deosebite.

Pentru a veni în întâmpinarea unor astfel de cazuri şi pentru a evita apariţia unor evenimente cu impact negativ, ieri (joi, n.red.), în cadrul şedinţei Consiliului de Conducere al IPJ Suceava s-a analizat şi aprobat propunerea de a se acorda un împrumut fără taxe sau dobândă acelor poliţişti identificaţi ca având probleme sociale sau familiale“, a precizat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Sumele necesare angajaţilor IPJ Suceava vor fi alocate din fondurile existente în cadrul celor două asociaţii umanitare, „Poliţia Suceveană“ şi „Întrajutorarea“, care au fost colectate din contribuţia benevolă a membrilor şi cadrelor unităţii.

Liste cu poliţişti aflaţi în dificultate

În cadrul IPJ Suceava sunt circa 1.200 de angajaţi, iar fondul celor două asociaţii umanitare se situează în jurul sumei de 10.000 lei. Tocmai pentru că fondurile nu sunt foarte mari, reprezentanţii IPJ Suceava au început deja să întocmească lista poliţiştilor aflaţi în dificultate ce urmează să beneficieze de sprijin financiar din partea asociaţiilor umanitare constituite tocmai pentru astfel de cazuri. Vor fi ajutaţi poliţiştii care au restanţe la ratele bancare, cei care sunt unici susţinători financiari ai familiei, părinţi ai unor copii cu afecţiuni medicale grave aflaţi sub tratament etc. Până pe data de 14 iunie, când urmează să intre în conturi salariile cadrelor IPJ Suceava, lista va fi finalizată, iar împrumuturile către poliţiştii în cauză vor fi deja perfectate.
 
Varianta propusă se doreşte a fi o soluţie la nivelul unităţii de a-i sprijini colegial pe cei aflaţi în dificultate, pentru a depăşi mai uşor o perioadă dificilă din punct de vedere financiar“, a precizat Gabriel Panţiru.

Citiţi şi: Suceava: Circa 50 de medici de familie, spărgători de protest

Cinci pompieri suceveni trimişi în judecată pentru că aveau diplome de liceu false

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite