Sucevenii care ajung la Spitalul vechi sunt trataţi, în sfârşit, în condiţii europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproximativ un an şi jumătate de lucrări intense de modernizare şi reabilitare, Spitalul vechi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă are condiţiile unui spital european.

Ieri, a avut loc inaugurarea celor patru pavilioane în care funcţioneaza Secţiile de Oncologie, Pneumologie, Boli Infecţioase şi Dermatologie.

Lucrările de reabilitare a celor patru pavilioane, modernizarea şi dotarea lor au durat aproximativ un an şi jumătate din cauza lipsei unor intervenţii la aceste clădiri, dar şi din cauza vechimii lor care au făcut ca, în timp, acoperişurile, pereţii exteriori, dar şi instalaţiile sanitare, electrice şi de termoficare să se degradeze.

Managerul SJU, Vasile Râmbu, a precizat ca valoarea investiţiei a fost de peste 4 milioane de lei, fondurile fiind alocate de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, dar şi din fondul de dezvoltare al SJU Suceava.

Înlocuirea acoperişurilor şi a tâmplăriei clădirilor, reabilitarea căilor de acces către cele patru pavilioane, fiind amenajat şi parcul din curtea acestora, pentru care au fost aduse 150 de maşini cu pământ provenit de la lucrările de construcţie a noii şosele de centura a Sucevei sunt doar câteva dintre lucrările ce au fost făcute.

Pe lângă acestea, cele patru secţii au fost dotate cu 225 de paturi noi, cu noptiere, dulapuri şi vestiare pentru personalul medical, dar şi mobilier pentru sălile de mese.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite