Suceava: Spitalele vor fi preluate de administraţiile locale fără datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile medicale din judeţ vor fi preluate de către administraţiile locale având facturile restante achitate la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

Cele 10 unităţi spitaliceşti din judeţ vor fi predate autorităţilor locale şi Consiliului Judeţean (CJ) fără datorii. Direcţia de Sănătate Publică Suceava (DSP) urmează să primească de la Ministerul Sănătăţii protocolul privind predarea unităţilor, după ce acesta va achita datoriile.

„În momentul de faţă spitalele din Suceava au datorii foarte mici. Spitalul Judeţean avea la 30 aprilie o restanţă de 50.000 de lei, aferente unor facturi, când spre exemplu, spitalul din Focşani are peste 20 milioane de lei”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful DSP.

Cea ma gravă problemă, în viziunea şefului DSP este aceea că în Suceava, comparativ cu unităţile spitaliceşti din alte ţări, nu aexistă nici măcar un angajat pentur un pat de spital faţă de trei cât este normal. Cel mai concludent exemplu, la care a făcut referire dirctorul DSP a fost cazul  secţiei de pishiatrie, în spitalul din Rădăuţi în tura de nopate este doar o asitentă şi o infirmieră. „Mie sincer mi-e frică de ceea ce se întâmplă în unele locuri”, a subliniat şeful intituţiei.

În Spitalul Judeţean Suceava, municipalele Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, cele orăşeneşti Gura Humorului, Siret, Solca şi cele de psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi Siret lucrează 294 de medici, 1395 de asistente medicale şi 919 infirmiere, brancardieri şi alte categorii de personal auxiliar sanitar. Numărul total de paturi ajunge la 3.272 cele mai multe fiind la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu 1.279.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite