Suceava: Spitalele au nevoie de 285 de cadre medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Sănătate au bani însă doar pentru 175 de oameni. Chiar şi aşa, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică n-are nicio garanţie că Ministerul Sănătăţii îi va aproba solicitarea.

Ministerul a anunţat săptămâna trecută că va scoate la concurs un număr de 2.322 de posturi la nivelul întregii ţări. Fiecare Direcţie de Sănătate Publică, inclusiv cea din Suceava, şi-a făcut calculele pentru a vedea care sunt posturile absolut necesare care ar trebui deblocate.


În total, în judeţul Suceava este nevoie de 30 de medici, trei farmacişti, 145 de asistenţi, 102 infirmiere şi îngrijitoare şi 8 şoferi. În total, 285 oameni, însă şefii Sănătăţii spun că nu şi-ar permite să angajeze decât 175, din lipsă de bani. Numai Spitalul Judeţean de Urgenţă are nevoie de 151 de oameni. Dintre aceştia, zece sunt medici specialişti, iar trei sunt farmacişti, restul fiind asistente, infirmiere şi îngrijitoare.

La Spitalul din Fălticeni este nevoie de 27 de asistenţi şi infirmiere. La Rădăuţi trebuie doi specialişti şi 30 de asistenţi şi infirmiere. Spitalul Municipal din Vatra Dornei a cerut deblocarea a patru posturi de medic şi 18  de asistenţi şi îngrijitori. La Gura Humorului este nevoie de doi medici şi nouă asistenţi şi îngrijitori.


Spitalul de Psihiatrie Siret, singurul complet


La Spitalul Orăşenesc Siret s-a cerut deblocarea a două posturi de medici şi opt asistente şi îngrijitoare. Doar la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret nu s-a cerut deblocarea niciunui post. Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc ar mai avea nevoie de patru oameni, cel de Boli Cronice din Solca de doi, în timp ce Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc are nevoie de trei medici specialişti, cinci asistente şi cinci infirmiere.


La rândul său, Serviciul de Ambulanţă Judeţean a cerut deblocarea a patru posturi de medic, trei de asistent, două de şoferi şi cinci de ambulanţieri. „Acestea sunt posturile pe care spitalele şi le permit să le plătească deoarece în realitate locurile vacante sunt mult mai multe“, ne-a spus Liliana Gorcea, şefa Şerviciului de Resurse Umane din cadrul DSP Suceava.


Reprezentanţii DSP speră ca, odată deblocate posturile, să fie şi oameni care să le ocupe. „Am avut nenumărate cazuri la posturile medici de urgenţă sau anestezişti care nu au fost ocupate din cauză că nu au fost cereri“, a precizat  Marinela Grădinaru.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite