Suceava: Şpăgarii de la Siret rămân după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a aprobat azi dimineaţă toate propunerile procurorilor de prelungire a termenului de arestare preventivă cu 30 de zile.

Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat azi dimineaţă cu privire la ultimul grup de arestaţi de la Siret. Dacă ieri, Curtea a admis propunerile procurorilor de prelungire a termenelor de arestare cu 30 de zile pentru 40 dintre cei 59 de arestaţi, azi dimineaţă instanţa a aprobat şi restul propunerilor. Avocaţii speră să obţină un răspuns favorabil inculpaţilor în procesele de recurs de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Noi am făcut deja recursurile şi aşteptăm să vedem când vor fi programate, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare“, ne-a spus avocatul Ionel Andrişan, care apără şase poliţişti de frontieră arestaţi. Astfel, cei patru vameşi, Constanţin Sorin Şcladan, Cezar Nicu Schipor, Lazăr Ungureanu şi Simion Coroliuc, cercetaţi pentru dare de mită, fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, Aurel Anea, cercetat pentru luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat, alături de cei 54 de poliţişti de frontieră vor rămâne după gratii cel puţin o lună.

Surse juridice consideră că poliţiştii ar putea sta după gratii chiar şi patru luni, iar judecarea va dura ani de zile. Familiile multora dintre poliţiştii arestaţi au rămas fără niciun leu în urma percheziţiilor.

Toţi aceştia au fost suspendaţi din funcţie de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră fiind cercetaţi prealabil în regim de urgenţă. În urma controalelor venite de la IGPF, şefii IJPF Suceava şi-au dat şi ei demisia din funcţii, ieri fiind numit la conducerea IJPF Suceava comisarul Cezar Călin Ciorteanu, adjunctul IJPF Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite