Suceava: Şomerii, atraşi cu salarii mari în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii îşi pot găsi serviciu prin intermediul Forţelor de Muncă atât în judeţ, cât şi în străinătate. Şansele celor care vor să obţină un job peste graniţă cresc, dacă aceştia cunosc cel puţin o limbă străină şi au experienţă în domeniu.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava oferă celor care doresc să lucreze în ţările Uniunii Europene joburi atractive, bine plătite, din partea angajatorilor străini. 

Astfel, pentru Danemarca se caută medic specialist radiolog, oferta salarială fiind de 9000 de euro pe lună. Doritorii trebuie să cunoască limba engleză foarte bine, să aibă experienţă în domeniu şi să fie deschişi să înveţe limba daneză. Oferta este valabilă până pe 15 august.
Tot în Danemarca, un bucătar cu experienţă se poate angaja la restaurantul unui hotel cu un salariu de 2.900 de euro.

Ofertă variată

Sucevenii care ar vrea să lucreze în Marea Britanie pot aplica pentru unul dintre cele trei posturi de asistent social. Dacă doritorii sunt calificaţi sau au studii de pedagogie şi sunt cunoscători de limbă engleză, au şanse crescute să fie angajaţi cu un salariu anual între 23.050 şi 41.100 de lire. Cei care doresc să lucreze ca ingineri în Spania, pentru suma de 25.000 de euro pe an, trebuie să ştie foarte bine limba engleză, iar cunoaşterea spaniolei constituie un avantaj.

Angajatorii au anunţat 105 locuri de muncă disponibile. Oferta este valabilă până la sfârşitul acestei săptămâni. Sucevenii vin la AJOFM cu speranţa că unele dintre locurile de muncă disponibile corespund pregătirii lor. Mulţi dintre aceştia îşi caută însă de mult timp un loc de muncă stabil.

„Nu mă angajează nimeni“

„Am depus CV-uri la majoritatea firmelor mari. Acum am găsit pe liste un post de vânzător într-o patiserie şi sunt interesată. Sunt proaspătă absolventă de liceu şi nu am bani să fac o facultate. Sper să-mi găsesc un loc de muncă, să am banul meu pentru că acum mă ajută părinţii“, a recunoscut Georgiana Maftei.

Dacă pentru cei tineri găsirea unui loc de muncă este foarte grea, pentru cei trecuţi de 50 de ani este aproape imposibil.

„Luna asta am terminat de luat şomajul, trebuie să-mi găsesc neapărat un loc de muncă. Am tot încercat, dar nu am găsit până acum un loc de muncă. Copiii mei, de 20 şi 22 de ani, nu şi-au găsit serviciu de la absolvirea liceului, ce şanse am eu?“, ne-a spus Alexandru Cernăuţeanu, de 50 de ani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite