Suceava: Şoferii primesc câte o amendă la 6 minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii rutieri au întocmit în primele trei luni ale acestui an 20.466 de contravenţii în trafic. Viteza excesivă, neacordarea de prioritate şi neatenţia sunt principalele cauze pentru care oameni legii nu mai prididesc cu sancţiunile.

Statistic, şoferii suceveni devin din ce în ce mai indisciplinaţi în trafic. În primele trei luni ale acestui an, poliţiştii rutieri au întocmit 20.466 de contravenţii, cu 8.450 mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Un simplu calcul matematic arată că, în fiecare lună, au fost date, în medie, 6.822 de sancţiuni, ceea ce înseamnă că la fiecare 6 minute un şofer fie şi-a pierdut permisul, fie a primit o amendă.

13 morţi în trei luni

Tot din raportul Poliţiei Rutiere a rezultat că, din ianuarie, au fost reţinute 880 de permise de conducere, aproape dublu faţă de anul trecut.  Detaliat, 89 de carnete au fost reţinute pentru viteză nelegală, 67 pentru de depăşiri neregulamentare, 45 pentru neacordare de prioritate, 9 pentru nerespectarea culorii roşie a semaforului şi 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Aceste cifre îngrijorătoare privind comportamentul indisciplinat la volan s-au reflectat şi în creşterea numărului de accidente rutiere. Astfel, în primul trimestru din 2011 s-au produs 53 de accidente rutiere (cu două mai multe decât în 2010), soldate cu 13 decese, 47 răniţi grav şi 16 răniţi uşor. Principalele cauze care au dus la înmulţirea incidentelor auto sunt viteza excesivă, neadaptarea la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate la semafor şi în trafic şi consumul de alcool.

Comisarul şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului Rutier Suceava, susţine că s-au înăsprit controalele în trafic pentru a-i depista pe şoferii care încalcă regulile de circulaţie. „Recomand tuturor participanţilor la trafic şi în special şoferilor să facă risipă de vigilenţă şi disciplină pentru că nu se vor tolera în niciun fel abaterile de la regulile de circulaţie“, a declarat comisarul şef Liviu Sfichi. Sucevenii sunt de părere că traficul civilizat este o utopie şi invocă în principal calitatea proastă a drumurilor şi lipsa de bun-simţ sau orientare a celor mai mulţi dintre şoferi.

„Se circulă haotic“

„Se circulă haotic, semafoarele nu sunt sincronizate şi se creează blocaje. Autobuzele şi maxi taximetrele nu opresc în alveolele prevăzute în staţii pentru că deseori acestea sunt blocate de maşini parcate. Sunt multe probleme la noi, dar cred că cea mai mare o constituie lucrările care se efectuează pe timp de zi, nesemnalizate corespunzător“, a spus Dumitru Simionesei, profesor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite