Suceava: Sechestru pe conturile Primăriei Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii instituţiei rămân fără salarii pe luna mai deoarece conturile Primăriei au fost blocate. Edilii caută soluţii pentru a ieşi din impas.

Instituţia a fost dată în judecată pentru datorii de 5,4 milioane de lei de către SC Servicii Comunale SA Rădăuţi şi a fost pusă forţat la plată. „Este o premieră pe ţară ca o societate subordonată să execute silit Primăria“, ne-a declarat Aurel Olărean, primarul Rădăuţiului.


În aceste condiţii, contabilii Primăriei nu mai pot efectua niciun fel de plată către salariaţi, furnizori şi nici către unităţile de învăţământ, având conturile blocate. În pericol mai sunt plata iluminatului stradal, salubritatea şi ratele bancare externe.


„Dacă nu plătim trei milioane de lei rată pentru creditul extern luat pentru programul «Utilităţi şi mediu», riscăm să ni se execute clădirile“, a spus Aurel Olărean. Pentru a ieşi temporar din criză, primarul a plătit din buzunarul propriu, susţine el, pentru a ataca în instanţă executarea silită.  

„A avut bani, dar n-a plătit datoriile“
De cealaltă parte, directorul SC Servicii Comunale SA. Nistor Tătar, susţine că a aşteptat şase luni ca Primăria să-şi achite restanţele. Tătar a mai spus că banii sunt pentru societatea de distribuţie a gazului metan din Rădăuţi, SC Nord-Gaz, unde Servicii Comunale are mari datorii de ani de zile. Singura consolare e, a mai spus Tătar, că vor fi asigurate serviciile de iluminat public şi salubritate, administrate de societatea pe care o conduce.


„Primăria nu a plătit de doi ani subvenţiile la energie termică, deşi a avut banii în conturi. Noi avem cu ei 30 de dosare penale pe rol. Dacă domnul primar nu va plăti datoriile, aşa cum poate, pe rând, vor merge în cascadă aceste executări silite, din trei în trei luni, următorul termen fiind în august“, a adăugat Nistor Tătar. Edilii Primăriei Rădăuţi speră să câştige în instanţă ridicarea sechestrului, pentru a-şi plăti salariaţii măcar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite