Suceava: Se calcă în picioare la Înmatriculări Auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 300 de „stranieri“ stau zilnic la cozi interminabile pentru a-şi face actele la autoturisme cu bani puţini.

Aglomeraţie mare la Serviciul Public Comunitar Regim de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Câte 300 de persoane vin aici zilnic pentru a apela la serviciile instituţiei. 

Explicaţia este că sucevenii veniţi din străinătate în concediu în această lună vor să îşi înmatriculeze maşinile în ţară pentru că taxele sunt mai mici decât în Occident. Ei vin din tot judeţul încă de la primele ore ale dimineţii pentru a prinde un bon de ordine, iar apoi se aşează la coadă. La numai câteva minute de la deschiderea programului, numerele de ordine „se dau ca pâinea caldă“.

Condamnaţi să stea la coadă

Fie că vin pentru înmatricularea, radierea autovehiculelor sau pentru schimbarea certificatelor de înmatriculare, sucevenii aşteaptă ore bune la rând să-şi rezolve problemele.

Mulţi dintre ei speră că, dacă se prezintă la intrarea în instituţie de la primele ore ale dimineţii îşi rezolvă mai repede problemele. „Am numărul de ordine 126, am venit de la ora 5.00 dimineaţa. Aici e jale. Am adus maşina din Italia. Văd că birocraţia e mare, pentru că e nevoie de multe acte. Chiar şi aşa, în Italia asigurarea e mai scumpă“, ne-a spus Puiu Şalar.

Personal redus, program prelungit

Funcţionarii de la ghişee fac faţă cu greu fluxului de persoane şi sunt nevoiţi de multe ori să rămână peste program.
„De regulă, în luna august se întorc cetăţenii români cu domiciliul în străinătate. Pornim de la un număr minim de 300-400 de persoane. Avem patru ghişee deschise la înmatriculări şi două la permise. Facem faţă destul de greu datorită schemei de personal relativ mici pentru un judeţ atât de mare“, ne-a declarat comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Biroului de Înmatriculări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite