Suceava: Scumpirea biletelor TPL a mărit numărul abonamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii preferă abonamentele în locul biletelor de călătorie.

Încasările societăţii de transport public local (TPL) sucevene se menţin constante, în ciuda majorării preţului biletelor de călătorie de la 1,5 la 2 lei. O schimbare există totuşi, însă nu afectează deloc bugetul societăţii. „Ne-a scăzut numărul călătorilor pe bază de bilet, dar a crescut cel al abonamentelor. Încasările sunt la nivelul celor de anul trecut, raportat la aceeaşi perioadă”, a declarat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.


O evidenţă clară a încasărilor va exista abia la finalul lunii ianuarie, când se vor număra abonamentele vândute la toate punctele de lucru de pe raza municipiului Suceava. Totuşi, în prima săptămână din acest an TPL a încasat circa 210.000 lei, suma fiind aproximativ egală cu cea din aceeaşi perioadă a anului trecut. Diferenţa constă în numărul de abonamente vândute, creşterea fiind estimată de conducerea societăţii la 10% faţă de luna trecută, când s-au vândut 9.000 astfel de bucăţi.


Sucevenii plătesc începând cu data de 1 ianuarie câte 2 lei pentru fiecare călătorie cu autobuzele TPL, faţă de 1,5 lei, preţul de anul trecut. Majorarea a fost votată în ultima şedinţă de Consiliu Local de anul trecut, solicitarea venind din partea societăţii TPL. Motivul ar fi cheltuielile foarte mari cu combustibilii, care continuă să se scumpească, dar şi nevoia achiziţionării de noi autobuze.

În acest sens, la începutul lunii noiembrie 2010 a fost publicat anunţul de intenţie de achiziţionare a cinci autobuze cu o capacitate de minimum 100 de locuri de către TPL Suceava. Dacă lucrurile se vor desfăşura normal, fără blocarea licitaţiei, călătorii TPL vor avea la dispoziţie până de Paşti cinci autobuze noi. În momentul de faţă transportul publoc local se desfăşoară cu 33 de autobuze TPL.


„Preţul biletului mi se pare mare, dar eu am abonament de peste un an şi e foarte convenabil, mai ales de când au făcut abonamentele unice şi poţi circula pe toate liniile cu ele”, ne-a spus Ioana Cîmpan, consilier vânzări.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite