Suceava: Şcoala de Arte caută elevi talentaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu“ organizează cursuri la 15 discipline. Orele se vor ţine o dată pe săptămână, în funcţie de programul elevilor.

Porţile Şcolii de „Ion Irimescu“ s-au deschis pentru tinerii suceveni care vor să fie ghidaţi de profesori cu experienţă pe teritoriul artei.

Fie că vor să-şi îmbunătăţească abilităţile de instrumentişti, fie cele de artă vizuală tinerii îşi pot depune dosarele luna aceasta pentru a deveni oficial elevi ai instituţiei.

De altfel, oferta este una destul de variată. Tinerii pot alege una dintre cele 15 dicipline,  printre care pian, canto, vioară, chitară, acordeon, saxofon-nai, ţambal-contrabas, pictură, grafică, dansuri şi artă foto-film-video, în funcţie de talent.

Pianul, preferat de cursanţi

„Avem deja 40 de dosare depuse. Elevii au ales specializări pentru instrumentele cu clape, o tendinţă care are o vechime de câţiva ani deja“, ne-a declarat Petre Horvat, directorul şcolii de artă.

Clasele sunt formate din 20 de elevi la secţiile cu predare individuală, în special cele pentru instrumente, şi 26 de elevi la clasele cu predare comună pentru arte plastice. „Nu există limită maximă de vârstă, dar elevii trebuie să fie talentaţi. Rolul nostru este de a educa tânăra generaţie şi de a le oferi o posibilitate pentru studiu aprofundat“, ne-a mai spus Petre Horvat.

Înscrişi pentru diplomă

Cei care vin aici să se înscrie sunt fie deja artişti, fie lucrează în domeniu şi îşi doresc o diplomă pentru a le atesta cunoştinţele. „Vreau să mă perfecţionez în arta fotografică pentru că deja lucrez în domeniu“, ne-a spus Cornel Iosif, un sucevean care a venit la şcoală să se înscrie.

Odată cu acesta a ajuns şi o suceveancă interesată de Şcoala de Arte pentru credibilitatea pe care o dă absolvirea. „Am venit cu băiatul să ne interesăm de examen. El cântă de mic şi acum, la 17 ani, vrea să aibă şi diplomă care să dovedească ce ştie“, ne-a declarat Viorica Vouciuc, din Clafindeşti.

Înscrierile se fac până pe 18 septembrie, la sediul Şcolii de Arte de pe strada Universităţii, numărul 48, între orele 8.00 şi 16.00. Examenul de selecţie pentru anul I va avea loc la sediul instituţiei în ultima zi de înscrieri.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite