Suceava: Scandal şi intrare cu forţa în şcoală, la Costâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din satul Costâna vor să îngheţe anul şcolar pe motiv că elevii de gimnaziu de aici au fost mutaţi la şcoala din centrul comunei.

În a doua zi de şcoală eleviii de la şcoala cu clasele I-VIII din satul Costâna au refuzat să intre la ore. Cum uşile şcolii erau închise, peste o sută de părinţi au intrat astăzi cu forţa în unitatea şcolară şi a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor. Localnicii au vrut să arate reporterilor că vechea şcoală dispune de toate condiţiile.  Părinţii elevilor din satul Costâna sunt revoltaţi deoarece copiii lor sunt nevoiţi să-şi continue studiile la şcoala de centru, din comuna Todireşti. Oamenii spun că şcoala din satul lor este în perfectă stare de funcţionare şi că elevii se pot bucura de toate condiţiile aici. Distanţa de la Costâna la Todireşti este de 7-8 kilometri. O parte din copii, şi anume cei care locuiesc în casele de lângă pădure, vor trebui să facă naveta şi câte 10 kilometri.


 De cealaltă parte, autorităţile locale şi reprezentanţii ISJ Suceava spun că şcoala are un efectiv mic de elevi de gimnaziu, circa 50 şi că legea cere strămutarea lor.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară de mâine

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite