Suceava: Scandal în blocurile de pe Mărăşeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzele oamenilor mai sunt legate şi de salariul de 1.700 de lei al administratorului asociaţiei şi că facturile lunare sunt umflate.

Miezul scandalului este legat de modul în care se iau hotărâri ce privesc obligaţiile locatarilor. Legal, acestea ar trebui stabilite în cadrul  unei Adunări Generale la care să participe cei 370 de locatari care aparţin de Asociaţia nr.16.

În realitate, au spus oamenii, deciziile se iau într-un cadru restrâns. De exemplu, a spus Eugenia Niţă, locatară ce aparţine de asociaţie, pe 17 februarie, când a avut loc Adunarea Generală, nu au fost convocaţi în scris membrii asociaţiei de proprietari, aşa cum prevede legea. Din cei 370 de locatari, la Adunarea Generală au participat doar 29 de persoane.

„Se strâng 5.000 de lei lunar în buzunarul lor“
Tot ea a mai precizat că administratorul asociaţiei are un salariu de 1.700 de lei lunar pentru şase ore de lucru pe săptămână. În plus, proprietarii nemulţumiţi îl acuză pe Ioan Negrea, administratorul asociaţiei, că îi pune la plată pentru cheltuieli inexistente.

„Ni se încasează lumină pe casa scării, deşi noi o avem trasă din casă, de la contorul nostru. Pe lângă asta, în fiecare lună trebuie să plătim cheltuieli administrative câte 250 de lei pe scară. Nu vedem că se face ceva din banii ăştia pentru noi. Pe lună se strâng  aproximativ 5.000 de lei cu aceste cheltuieli de la toate scările, în buzunarul lor“, a spus revoltată Elena Babiuc, locatar al asociaţiei. 
Acelaşi lucru îl susţine şi Neculai Moşneagu: „Ne încarcă la agentul termic şi la cheltuieli comune, iar când îi cerem explicaţii administratorului nu ni le dă. De când a venit la asociaţie şi-a cumpărat şi maşină“.

„Reclamanţii fac parte dintr-un clan“
Administratorul asociaţiei spune că problemele invocate de locatari sunt fictive, că procesele verbale încheiate la Adunarea Generală sunt în regulă şi a negat că facturile ar fi încărcate. „Noi avem 374 de apartamente. Cei care reclamă fac parte dintr-un clan de nemulţumiţi“, ne-a spus administratorul Ioan Negrea.

Locatarii spun că au făcut reclamaţii la Primărie şi că nu au primit încă niciun răspuns la sesizarea lor. „33 de persoane am făcut pe 28 februarie o nouă reclamaţie, pe care am trimis-o la Primărie în care am semnalat neregulile de la Adunarea Generală. Nu am primit nici până acum un răspuns“, a spus în final Eugenia Niţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite