Suceava: Sărbătorile de Iarnă împuţinează locurile de muncă vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
60% dintre şomeri sunt bărbaţi
60% dintre şomeri sunt bărbaţi

Cele mai multe oferte se adresează muncitorilor necalificaţi.

Sucevenii care vor să se angajeze în ultima lună a anului trebuie să ştie că până joi, 9 decembrie, potrivit Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, mai sunt disponibile 54 de locuri de muncă.

Cele mai multe oferte se adresează muncitorilor necalificaţi, căutaţi pentru ambalarea produselor solide şi semisolide, respectiv 20 de posturi. Pe lista locurilor de muncă disponibile ale AJOFM Suceava se mai află şase consilieri financiari-bancari, trei asistenţi medicali generalişti, cinci cameriste de hotel, un tehnician silvic, trei confecţioneri-asamblori de articole textile, doi îngrijitori de clădiri, o infirmieră, un şofer de autoturisme şi camionete şi un tractorist.

Dacă în săptămânile anterioare numărul locurilor de muncă varia în jurul numărului de 115-120, pentru această săptămână numărul s-a redus, cel mai probabil din cauza venirii sărbătorilor, iar firmele au şi ele vacanţă”, a explicat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Rata şomajului, în creştere

Şi rata şomajului a crescut faţă de luna anterioară. Dacă la sfârşitul lunii octombrie rata şomajului la Suceava ajungea la 7,46, la sfârşitul lunii noiembrie a urcat la 7,5.

Rata a crescut sensibil luna trecută, din cauză că s-au încheiat muncile sezoniere. Tot acestea scad rata în cursul verii, când abundă cererile angajatorilor”, a mai spus Aurelia Focşa.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Suceava, la sfârşitul lunii noiembrie, la nivelul judeţului, erau 19.055 de şomeri, dintre care 9.862 nu mai primeau indemnizaţii, faţă de 10.091, câţi erau la sfârşitul lunii octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite