Suceava: Şapte persoane au ajuns la spital după un grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DSP face anchetă epidemiologică pentru a stabili cu exactitate ce a produs toxiinfecţia alimentară. Toţi cei şapte sunt internaţi la Spitalul Municipal Fălticeni şi sunt în afara oricărui pericol.

3 copiii şi 4 patru adulţi au ajuns aseară la Spital Municipal Fălticeni după ce au mâncat mici şi carne de pui la grătar alterate.

“Au ajuns intoxicaţi la spital 3 copii, dintre care unul de 1 an şi 8 luni, şi 4 adulţi cu vârste până în 40 de ani după ce au mâncat carne alterată. În prezent sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase de la Spitalul Municipal Fălticeni, prezentând forme uşoare şi medii ale bolii”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.


Potrivit reprezentanţilor DSP Suceava acesta este primul focar de toxiinfecţie alimentară din acest sezon şi a apărut în localitatea Cotu Băii, comuna Baia. “Toţi sunt în afara oricărui pericol. Noi am anunţat Ministerul Sănătăţii şi am făcut toate demersurile necesare în acest caz. Astfel că, rog populaţia să aibă grijă cum păstrează alimentele, ce mănâncă şi cum” a mai spus dr. Alexandru Lăzăreanu.

DSP a început ancheta epidemiologică şi a preluat probe din focar, urmând ca în urma investigaţiilor de laborator să stabilească alimentul care a provocat îmbolnăvirea.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite