Suceava: Şapte ore de luptă cu focul care a cuprins un gater din Fălticeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost lichidat după şapte ore
Incendiul a fost lichidat după şapte ore

Potrivit pompierilor, a ars o suprafaţă de 2.700 mp din acoperişul halei de gatere dezafectată, 2.900 mp din hala de producţie, circa 300 mc cherestea, linia tehnologică de debitare a lemnului, trei motostivuitoare şi alte materiale combustibile din interiorul construcţiilor.

Pompierii suceveni au intervenit noaptea trecută, în jurul orei 01.30, cu 15 autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a cuprins două hale din municipiul Fălticeni aparţinând unei societăţi comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, cu sediul pe strada Dimitrie Leonida.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent la o hală de gatere dezafectată şi la o hală de producţie, construcţii în prelungire, existând pericolul de propagare la celelalte clădiri învecinate. Praful uscat de lemn depus în interior şi cantităţile mari de material lemnos aflate în hala de producţie au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului cu rapiditate“, a precizat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina“ al judeţului Suceava.

Focul a fost lichidat în această dimineaţă, la ora 8.50. Potrivit pompierilor, a ars o suprafaţă de 2.700 mp din acoperişul halei de gatere dezafectată, 2.900 mp din hala de producţie, circa 300 mc cherestea, linia tehnologică de debitare a lemnului, trei motostivuitoare şi alte materiale combustibile din interiorul construcţiilor.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric deteriorat. Pompierii au salvat depozitul de produse finite şi de materii prime, şapte uscătoare, două centrale termice, atelierul mecanic şi clădirile societăţii comerciale învecinate“, a conchis Alin Găleată.

La intervenţie au luat parte grupa operativă a ISU Suceava, condusă de inspectorul şef - colonelul Ion Burlui, Detaşamentele de pompieri Fălticeni şi Suceava, Gărzile de intervenţie Solca şi Gura Humorului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cornu Luncii, Bogdăneşti, Râşca şi Boroaia.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite