Suceava: Şanse de angajare pentru absolvenţi, în lumea virtuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care părăsesc băncile facultăţilor îşi pun speranţele găsirii unui job pe măsura pretenţiilor lor în site-urile de recrutare, puţini fiind cei care consultă oferta AJOFM.

Luna viitoare piaţa muncii va fi „invadată“ de tineri absolvenţi aflaţi în căutarea unui job. Ofertele pentru absolvenţii de studii superioare existente în prezent, care, de altfel, s-au tot repetat în ultimele luni, sunt destul de limitate şi vizează diferite meserii din domenii precum IT, comerţ, economie şi resurse umane.

Absolvenţii de facultate care vor consulta ofertele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava vor găsi posturi de agenţi vânzări, electricieni, ingineri şi contabili. Site-urile de recrutare a forţei de muncă pun la dispoziţie posturi de consultant telefonic în limba italiană, reprezentant medical, programator IT, manager, asistent manager, operator interviu/sondaje, director, traducător, tehnician sisteme securitate. Dezavantajul în acest caz este concurenţa acerbă între sutele de candidaţi care aplică on-line pentru joburile puse la bătaie de aceste site-uri.

Chiar dacă luna aceasta a crescut spectaculos numărulor locurilor de muncă scoase la concurs de agenţii economici din judeţ prin intermediul AJOFM, peste 80% dintre acestea se adresează persoanelor cu studii medii şi necalificaţilor. „Cu toate că avem foarte multe locuri de muncă de la introducerea noului Cod al muncii, s-au întors oameni de la firmele la care i-am trimis pentru că posturile ar fi fost ocupate. Când le ceream explicaţii agenţilor economici ne spuneau că au om în probă. Nu pot să cred decât că acele persoane muncesc la negru“, a precizat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.

Tinerii care părăsesc băncile facultăţilor îşi pun speranţele găsirii unui job pe măsura pretenţiilor lor în site-urile de recrutare, puţini fiind cei care consultă oferta AJOFM. „Eu am început de luna trecută să-mi caut job pe site-urile de recrutare şi am aplicat la unele dintre ele, însă nu am fost chemată la interviuri până acum. Termin luna viitoare facultatea şi vreau să lucrez, deşi va trebui să fac şi un masterat în paralel“, ne-a spus Lena Irimciuc, studentă.

Citiţi şi: Află aici ce judeţe au sărăcit şi ce judeţe s-au îmbogăţit în timpul crizei. Suceava este pe locul 10 în Topul creşterilor

Unde se trăieşte bine în Moldova

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite