S-au deschis câteva trasee turistice în judeţul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Pelerin în Bucovina" a debutat vineri, 15 iulie, la Gura Humorului. Din centrul oraşului zeci de tineri pe biciclete sau cu maşina au pornit către trei trasee ecumenice din judeţ. Scenariul s-a repetat şi la Viena. Acolo, un grup de biciclişti a pornit din piaţa „Sf. Ştefan" spre Suceava pe traseul Bratislava-Budapesta-Oradea-Cluj.

În ciuda temperaturilor foarte ridicate anunţate de meteorologi, zeci de tineri înarmaţi cu biciclete şi apă, îmbrăcaţi în tricouri cu inscripţia „Pelerin în Bucovina" au primit instructajul în parcul din faţa primăriei Gura Humorului. Au fost informaţi despre traseele pe care trebuie să le parcurgă, aşa numitele „drumuri ale smereniei" dar şi despre destinaţiile la care vor ajunge.

„Am pregătit trei trasee care cuprind pelerinajul armenesc prin mănăstirea Hagigadar, pelerinajul catolic la mănăstirea Cacica şi pelerinajul ortodox care porneşte de la Gura Humorului, Poiana Micului, Suceviţa şi se opreşte la Putna. Am gândit aceste trasee pentru cicloturism, mountainbike, pentru mers cu maşina sau chiar pe jos", a declarat Voicu Raia, şef Serviciu Judeţean Salvamont Suceava.

Tinerii biciclişti, entuziaşti şi încrezători au luat startul din faţa primariei din Humor. „Drumurile deschise astăzi sunt cele mai frumoase trasee turistice din judeţul Suceava", a ţinut să precizeze vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie. Scopul acestei excursii este acela de a instrui tinerii participanţi să devină ghizi pentru turiştii care urmează să le parcurgă în perioada următoare. Proiectul european „Pelerin în Bucovina", un program de turism ecumenic, se va întinde pe o perioadă de o lună de zile, până pe 15 august, de Sfânta Marie Mare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite