Suceava: S-a aruncat de la 10 metri să scape de viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O studentă de 20 de ani a văzut moartea cu ochii pentru că a sărit de la etajul doi al unui bloc ca să nu fie abuzată. Delia C. a avut noroc pentru că a căzut pe cupola unei maşini parcate în zonă şi a scăpat doar cu o fractură la picior.

Dorinţa Deliei de a-şi găsi un serviciu ca să aibă mai mulţi bani de buzunar era cât pe ce să se transforme într-o tragedie.


Tânăra studentă în anul III la Universitatea „Ştefan cel Mare“ a fost la un pas de moarte pentru că s-a aruncat în gol de la aproape zece metri înălţime ca să nu fie violată de cel care îi promisese un loc de muncă. Florin Achiţei (36 de ani) a ademenit-o pe tânără în apartamentul său sub pretextul că trebuie să semneze nişte documente. Odată ajunşi acolo, bărbatul a încuiat uşa şi i-a cerut să se dezbrace.


„Deoarece suspectul a devenit agresiv în limbaj, profitând de un moment de neatenţie, studenta a sărit pe un geam al apartamentului, plonjând pe cupola unui autoturism parcat sub geam“
, a explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava. Achiţei a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.


 „Eram în probe de o săptămână. El repara telefoane, iar eu făceam asigurări. M-a chemat să îmi dea nişte documente şi nu mi-a fost frică pentru că începusem să am încredere în el“
, ne-a spus tânăra de pe patul de spital.


Fata a acceptat să lucreze pentru un salariu de 600 de lei, pentru a-şi continua studiile la facultate. „A contat foarte mult faptul că aveam un program flexibil şi puteam merge la facultate“, ne-a spus tânăra, care căuta un loc de muncă de mai bine de şase luni. A rămas şocată când a văzut la ce gesturi vroia să o supună aşa-zisul angajator.


Medicii îi recomandă consiliere psihologică


„Am zis că Dumnezeu nu mă lasă să mor şi am sărit. Nu ştiu ce aş fi făcut dacă eram la un etaj mai sus“, a mai spus Delia. Experienţa traumatizantă o va marca pentru tot restul vieţii.


„A avut noroc că a scăpat numai cu atât. Acum recuperarea psihologică după şocul emoţional este foarte importantă, pentru a depăşi situaţia şi a privi spre viitor fără răutate şi ranchiună“, ne-a spus Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă. Delia şi-a rupt piciorul stâng şi va trebui să mai stea în spital încă o săptămână.


Familia, prietenii şi colegii de facultate sunt uimiţi de gestul tinerei. „Trebuie să fi fost o spaimă deosebită sau un foarte mare curaj. Comparativ cu cei care se aruncă de la etaj pentru a se sinucide, femeia voia să trăiască. În fracţiunea aia de secundă şi-a asumat riscul de a se răni“, a mai spus Brădăţan.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite