Suceava: S-a ales cu dosar penal pentru că vindea petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O altă femeie a fost prinsă cu zeci de cutii de petarde în poşetă
O altă femeie a fost prinsă cu zeci de cutii de petarde în poşetă

O femeie din Fălticeni a fost prinsă ieri de poliţiştii din localitate cu 57 de cutii de petarde.

Claudia R., de 41 de ani, din Fălticeni, a fost prinsă ieri de poliţiştii din localitate cum vindea petarde în Piaţa Agroalimentară din Fălticeni. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit asupra femeii un rucsac în care se aflau 57 cutii cu petarde din clasa II, în valoare de circa 200 lei.

“Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal conform art. 31 din Legea 126/1995 cu modificările şi completările ulterioare, urmând să se dispună procedural”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Potrivit dispoziţiilor Legii nr. 406/2006 pentru modificarea si completarea Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să deţină şi să comercializeze obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Persoanele fizice care vor fi prinse comercializând astfel de materiale pirotehnice din categoria I riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite