Suceava: Rochie de mireasă donată pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii fac apel la suceveni să vină la centrele de colectare cu lucruri utile sinistraţilor, în special alimente de bază, precum făină, cartofi, ceapă şi fasole.

Sucevenii care s-au gândit să-i ajute pe cei rămaşi sub cerul liber în urma inundaţiilor aduc la centrele de colectare multe lucruri inutile.

La unul dintre punctele amenajate special în Suceava s-au strâns pentru sinistraţi jucării cauciucate, poşete cu paiete sclipicioase, ba chiar şi o rochie de mireasă. În plus, voluntarii au adunat multe haine foarte vechi sau papuci care mai pot fi purtaţi doar de două-trei ori.

În total, câteva zeci de kilograme de ajutoare au fost încarcate în saci şi au luat drumul unui magazin care comercializează articole second-hand.

“S-au strâns multe haine, încălţăminte. Cei care vor să ajute în continuare sunt rugaţi să vină cu obiecte care pot fi de folos pentru sinistraţi”, spune Nelu Todireanu, directorul Fundaţiei de Caritate şi Întrajutorare “Ana” din Suceava.

Cu toate acestea, unii suceveni au renunţat şi la electrocasnice în stare de funcţionare. Până acum, la centrele de colectare din judeţ s-au strâns două frigidere şi un aragaz.

Pe lângă acestea, s-a mai donat un sac de făină de grâu şi 46 de pături noi.

“Nu cred că ei au nevoie de prea multe haine, ci mai degrabă de saltele, pături, lenjerii, plapume şi perne, deoarece dorm pe unde apucă. Şi nu în ultimul rând de mâncare la conservă, deoarece mulţi nu au unde să-şi facă încă o oală de borş”, spune Elena Danea, voluntară la un centru unde se strâng alimente.

Femeia a strâns până acum conserve de peşte, pateuri, borcane cu zacuscă, bulion, pungi cu sare, zahăr, orez şi nu în ultimul rând paste.

Sunt suceveni care s-au gândit şi la copiii nevoiaşi şi au adus dulciuri şi sucuri natural. 

Voluntarii care strâng ajutoarele fac un apel la populaţie şi spun că se pot dona şi saci de cartofi, fasole, făină de porumb şi grâu sau chiar budane, borcane cu murături, deoarece toate acestea ajung imediat în mâinile celor care au nevoie prin transporturi regulate în zonele cele mai inundate, Pătrăuţi, Zvoriştea şi Zamostea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite