Suceava: Reîncepe vânătoarea maidanezilor de pe străzile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalele vor fi adunate de pe străzi de angajaţi ai primăriei după care vor fi sterilizaţi gratuit de „Pro Anima”.

Programul de sterilizare a maidanezilor din municipiul Suceava continuă după ce primăria a prelungit contractul de colaborare cu Asociaţia pentru protecţia animalelor „Pro Anima”.

Contractul de asociere dintre cele două părţi prevede sterilizarea, vaccinarea antirabică, tatuarea şi crotalierea caninelor fără deţinător, precum şi asigurarea hranei pe perioada în care acestea sunt ţinute în adăpostul special din lunca Sucevei.

Asociaţia „Pro Anima” suportă cheltuielile de dotare a sălii de operaţii în care se va face sterilizarea dar şi cele legate de medicamente precum şi materialele  igienice necesare.

În sarcina lucrătorilor primăriei intră prinderea şi transportul la adăpost a câinilor  vagabonzi, curăţenia din ţarcuri, dar şi incinerarea animalelor moarte. „Am renegociat contractul în care sunt stipulate clar atribuţiile noastre, cât şi cele ale Pro Anima. Mulţumesc celor de la această asociaţie pentru implicare şi rezultatele obţinute până acum”, a declarat primarul Ion Lungu.

În adăpostul de pe malul Sucevei sunt peste 1500 de câini, iar pe străzile oraşului cam tot atâţia.

Sucevenii spun că maidanezii au devenit un real pericol. „ Câinii ăştia sunt agresivi.

Aici, în zona noastră stau mulţi bătrâni şi am văzut cum de multe ori, când se întorceau de la cumpărături, erau atacaţi de câini.

După ce se lasă întunericul e jale. Fac gălăgie dar şi muşcă. Ar trebui duşi undeva sau omorâţi, pentru că o viaţă de om e mult mai importantă”, ne povestit Vasile Ieremie, un pensionar care locuieşte chiar în zona centrală a Sucevei. 

Ultima campanie de sterilizare a „Pro Anima” avut loc la finele lui aprilie.  



Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite