Suceava: Refuză ajutoarele UE de ruşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele pot fi luate de la sediul din Burdujeni al Primăriei
Alimentele pot fi luate de la sediul din Burdujeni al Primăriei

Peste 1.000 de pachete cu alimente zac în depozitul sediului Primăriei din Burdujeni. Cantitatea nedistribuită până la 15 ianuarie 2011 va fi împărţită în mod egal celorlalţi beneficiari.

Din cei 6.540 de suceveni care pot primi alimente de la Uniunea Europeană (UE), doar 5.500 şi-au ridicat pachetele. „Avem în depozit peste 1.000 de pachete care nu au fost luate. Zilele acestea se distribuie laptele praf pentru că a sosit cu întârziere, dar nu vin foarte mulţi oameni“, a declarat Paraschiva Potoroacă, şefa Serviciului Ajutor Social din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava.

Zece persoane cu handicap grav au primit ajutoarele la domiciliu. Cei 1.000 de beneficiari care nu şi-au ridicat încă pachetele sunt aşteptaţi la Primărie până pe 15 ianuarie 2011.

„Unora le este ruşine să vină să le ia. Sau poate alţii fac parte din familii cu o situaţie financiară bună, drept urmare nu au nevoie de aceste alimente“, a declarat Narcisa Marchitan, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei.

Pachetele neridicate vor fi redistribuite

„Eu am aflat abia ieri că pot primi alimentele acestea şi am venit să le ridic. Am handicap accentuat şi am crezut că primesc ajutoare doar cei cu handicap grav“, a spus Elena Angheluş, pensionară.

Fiecare pachet conţine 14 kilograme de grâu, 1 de zahăr, 7 de mălai, 3,6 de paste făinoase, 1,3 de biscuiţi şi 1,5 de lapte praf. Cantitatea nedistribuită va fi împărţită în mod egal între beneficiarii care au primit deja pachetele, aşa cum s-a procedat şi în campania anterioară. Anul trecut au fost circa 6.000 de beneficiari, din care 2.500 nu şi-au ridicat pachetele.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite