Suceava: Razie în Bazar după moldoveni şi basarabeni certaţi cu legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ISU Suceava va mai face astfel de controale şi în alte locuri publice
ISU Suceava va mai face astfel de controale şi în alte locuri publice

În cadrul acestei activităţi au fost verificaţi un număr de 46 străini, din care 37 de cetăţenie ucraineană şi nouă de cetăţenie moldoveană.

Poliţiştii Oficiului Român pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Suceava, în cooperare cu inspectoratele judeţene de Poliţie şi de Jandarmi sucevene, au desfăşurat azi, în Bazar, o acţiune de depistare a străinilor certaţi cu legea. Au fost vizaţi cei fără drept de şedere, străinii care desfăşoară activităţi lucrative fără forme legale şi cei care au comis infracţiuni pe teritoriul României şi sunt urmăriţi general.

În cadrul acestei activităţi au fost verificaţi un număr de 46 străini, din care 37 de cetăţenie ucraineană şi nouă de cetăţenie moldoveană. Dintre aceştia, opt au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 800 lei pentru nerespectarea obligaţiei de a avea asupra lor şi de a prezenta documentele de călătorie în momentul controlului. Patru străini au fost depistaţi că nu au respectat scopul vizei de intrare în România. “Împotriva lor s-a luat măsura revocării vizei şi li s-au eliberat decizii de returnare, fiind obligaţi să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile”, a declarat Aurel Savin, comisar de poliţie în cadrul Serviciului pentru Imigrări Suceava.

De asemeena, un străin a fost depistat cu şedere ilegală, având permisul de şedere expirat de la începutul lunii noiembrie. Acesta a fost sancţionat contravenţional şi a depus documentaţia necesară în vederea prelungirii dreptului de şedere.

Străinii sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor documentele de călătorie


OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, republicată, prevede obligaţia străinilor ca pe timpul şederii în România să respecte legislaţia română. Aşadar, aceştia sunt obligaţi să aibă în permanenţă asupra lor documentele de călătorie şi să le prezinte organelor de poliţie atunci când sunt legitimaţi pentru a putea dovedi identitatea şi cetăţenia lor. De asemenea, sunt obligaţi să respecte scopul vizei de intrare în România, precum şi perioada de şedere prevăzută în viză.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite