Suceava: Râul de la Iacobeni a ieşit din matcă azi-noapte la ora 23.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul DN 17 a fost blocat câteva ore bune.

Ploaia torenţială din cursul zilei de ieri a scos din matcă apele pârâului cate traversează comuna Iacobeni, judeţul Suceava.

Câteva familii au fost în pericol de inundaţie, deoarece locuinţele se aflau în calea apelor iar drumul DN 17 s-a blocat deoarece au apărut probleme la un pod.

Cantităţi mari de aluviuni cărate de pârâu au întrerupt circulaţia între Moldova şi Ardeal. Din acest motiv, timp de câteva ore nu s-a circulat deloc, pe şosea formându-se cozi interminabile.

După miezul nopţii pompierii au dat drumul la circulaţie doar pe un singur sens de mers.

Pompierii au ajuns în jurul orei 23.00 la faţa locului şi au intervenit cu echipamente adecvate, însă nici astăzi locuitorii nu se află în siguranţă, deoarece s-a anunţat cod galben de ploi în judeţ iar râul riscă să iasă iar din matcă.

“Oamenii noştri au lucrat până la ora 1.00 noaptea iar astăzi dimineaţă au reluat lucrările la intervenţia pentru decolmatarea podeţului din Iacobeni. Au fost în pericol locuitorii unui bloc aflat în apropierea cursului”, a declarat Ioana Istrati, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă, Suceava.

Iacobeni este cunoscută ca fiind o zonă cu risc de inundaţii în Moldova iar la ultima vijelie de acum două zile, locuitorii au fost nevoiţi să stea pe întuneric 12 ore deoarece vântul a rupt firele electrice din zonă.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite