Suceava: Răcirea bruscă a vremii a băgat zeci de copii în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii le recomandă sucevenilor să îşi îmbrace corespunzător copiii şi să evite locurile aglomerate.

Răcirea bruscă a vremii din ultima săptămână au dus la o creştere semnificativă a numărului sucevenilor care au ajuns la doctor din cauza unor afecţiuni respiratorii.

Dacă în urmă cu o săptămână se înregistraseră în decurs de 7 zile aproape 600 de cazuri, săptămâna trecută numărul acestora a urcat la aproape 700. Din acestea, mai mult de jumătate din cazuri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între 1 şi 14 ani, respectiv 482 de micuţi. Din totalul celor aproximativ 700 de suceveni care au făcut o viroză, 41 au avut nevoie şi de internare, majoritatea fiind copiii, respectiv 37 de minori.

Medicii sfătuiesc părinţii să evite aglomeraţiile, iar la primul semn de răceală al copilului să meargă  la doctorul de familie. Virozele netratate pot duce la afecţiuni ale căilor respiratorii grave şi chiar la pneumonii.

„Supermarketurile, locurile de joacă şi mijlocul de transport în comun sunt principalele locuri unde este favorizată transmiterea acestei afecţiuni. Se poate lua foarte uşor printr-un simplu strănut sau o simplă tuse. Cu cât locul este mai aglomerat, cu atât există mai multe şanse ca minorul să se îmbolnăvească”, a explicat Doina Draga Buimistriuc, medic de familie.

Virozele care nu sunt tratate pot duce la pneumonii, astfel că medicii recomandă ca fiecare sucevean care a contactat o răceală să nu o trateze cu superficialitate şi să  se prezinte la medicul de familie.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, pe lângă aceste viroze, 250 de suceveni au făcut pneumonii, aici vârsta nemaicontând, atât copiii, cât şi adulţii ajungând chiar şi în spital.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite