Suceava: Proiectul ISPA, prelungit cu şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul ISPA are o valoare de 52,7 milioane de euro. Foto arhivă
Proiectul ISPA are o valoare de 52,7 milioane de euro. Foto arhivă

În acest timp se vor face probele tehnologice la conductele de apă şi canalizare.

Proiectul ISPA, ce constă în reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă-canal şi a staţiei de epurare, trebuia sa fie încheiat în data de 31 decembrie. Termenul a fost prelungit de către autorităţile locale cu şase luni, timp în care se vor face probele tehnologice. Fiind un proiect pe fonduri de preaderare, controlul aparţine unităţii de implementare a proiectului, şi nu Primăriei Suceava.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că lucrările sunt în mare parte gata şi că întârzieri s-au înregistrat doar în cazul probelor tehnologice, care trebuie efectuate în condiţii normale, nu pe timp de iarnă. „Pentru că la noi iarna durează şase luni, ne-am luat o marjă de siguranţă, astfel încât în perioada aprilie-iunie să fie făcute aceste probe”, a explicat primarul Ion Lungu. Referindu-se la întârzierea programului cu şase luni, Lungu a spus că „judecata o va face Comisia Europeană”.

Proiectul ISPA, implementat la nivelul municipiului Suceava, are o valoare de 52,7 milioane de euro. Din această sumă, 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană şi 12,5 milioane de euro sunt de la Guvern. Municipalitatea suceveană a contribuit cu 6 milioane de euro, bani obţinuţi de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW, sub forma unui împrumut. Proiectul a început la sfârşitul anului 2007 şi prevede reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă pe o lungime de 34 de kilometri, extinderea reţelei pe o lungime de 10 kilometri, reabilitarea canalizării pe o lungime de 68 de kilometri şi extinderea pe o lungime de 10 kilometri şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite