Suceava: Program de weekend azi în spital, de Ziua Mondială a Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care au o problemă de sănătate şi vor să meargă azi în Ambulatoriul spitalului trebuie să facă cale întoarsă deoarece cabinetele medicilor sunt închise.

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Sănătăţii. Sucevenii care au o problemă de sănătate care nu reprezintă o urgenţă vor fi nevoiţi să revină mâine în Ambulatoriul de specialitate al spitalului deoarece cabinetele medicilor sunt închise astăzi.

Secţiile spitalului funcţionează cu linie de gardă, în timp ce Unitatea de Primirea a Urgenţelor normal. Medicii care sunt azi de serviciu îşi vor primi ziua liberă în perioada următoare, potrivit reprezentanţilor spitalului.

Tema Zilei Mondiale a Sănătăţii 2011 este „Rezistenta la agenti antimicrobieni”, iar sloganul „Acţionează astăzi ca să poţi vindeca şi mâine” lansează un apel pentru intensificarea angajamentului global la protejarea eficienţei acestor medicamente esenţiale în tratarea bolilor infecţioase, în beneficiul generaţiilor viitoare.

În Uniunea Europeană 25.000 de persoane din 400.000 infectate în fiecare an, mor din cauza unor infecţii bacteriene grave şi rezistente la antimicrobieni, cele mai multe dobândite în unitaţile spitaliceşti (nozocomiale). Măsuri simple stau la îndemâna publicului larg pentru combaterea infecţiilor şi a rezistenţei la antimocrobieni, precum controlul purtătorilor de microbi (al vectorilor) prin acţiuni susţinute de igiena comunitară, observarea consecventă a normelor de igienă în gospodării şi la pregătirea hranei, spălarea mâinilor.

Cooperarea cu medicii de familie pentru folosirea unor tratamente alternative faţă de cele antimicrobiene oricând este cazul, precum şi refuzul auto-medicaţiei pot avea efecte benefice pentru sănătatea proprie şi pentru cea a comunităţilor prezente şi viitoare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Suceava au fost raportate în 2010 249 de infecţii nozocomiale, adică 0,25% din pacienţii externaţi.

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii 2011 organizăm prin Compartimentul de Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii acţiuni de informare a personalului medical şi a populaţiei asupra utilizarii abuzive şi fara prescripţie medicală a antibioticelor”, a explicat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. În perioada următoare vor fi distribuite broşuri pe această temă şi în judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite