Suceava: Profesorul salvat de Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutorul Moşului îi fericeşte pe prichindeii din Suceava de peste 15 ani
Ajutorul Moşului îi fericeşte pe prichindeii din Suceava de peste 15 ani

Un cadru didactic din Suceava s-a deghizat în personajul de la Polul Nord ca să adune un ban în plus pe lângă salariul mizer. „Moşul“ a pus pliante publicitare în tot oraşul, aşa că cei interesaţi l-au putut găsi foarte uşor. Are de vizitat anul acesta 12 copii cuminţi din Suceava.

Moş Crăciun are 33 de ani şi locuieşte în Suceava. Nu acelaşi lucru îl ştiu şi sutele de copii din oraşul bucovinean pe care Romeo Bolohan i-a vizitat în ultimii 15 ani deghizat în costum roşu, barbă albă şi încărcat de cadouri. Bărbatul este profesor de educaţie tehnologică la Grupul Şcolar din Dumbrăveni.

50 de lei, 15 minute de fericire pentru un copil

A rămas cu un salariu de 800 de lei după tăierile din această vară şi spune că hobby-ul său îl ajută să supravieţuiască. Mai ia un ban în plus de la părinţii micuţilor pe care-i fericeşte de Crăciun. Suceveanul a postat anunţuri în tot oraşul, prin care îşi oferă serviciile pentru noaptea de Ajun.

Taxează cu 40-50 de lei cele 15 minute pe care le petrece alături de prichindei şi a fost tocmit anul acesta de 12 părinţi. „Faţă de anul trecut, am cu 40% mai mulţi clienţi. Mă tem că n-o să pot ajunge la toţi, dacă nu mă organizez foarte bine“, a explicat „Moşul“ din Suceava. Pentru că pune foarte multă pasiune în ceea ce face şi îi iubeşte  foarte mult pe cei mici, profesorul crede că i se potriveşte acest rol. „Îmi place să ofer cadouri. Cred că intru foarte bine în pielea personajului, contează foarte mult ce îitransmiţi copilului“, a mai spus profesorul. Romeo are un costum special de Moş Crăciun, făcut la comandă la un croitor. „Costumul are barba şi pletele din păr natural, încerc să par cât mai real“, a adăugat Romeo Bolohan.

Analizează reacţiile celor mici

Moşul“ spune că îi place să fie în preajma celor mici şi să le analizeze reacţiile pe care le au la vederea lui.

„Mi-a rămas în minte un copil care a sărit direct în braţele mele când m-a văzut. De asemenea, m-a mai impresionat altul care, în clasa a IV-a, încă mai credea în Moş Crăciun“, a mărturisit Romeo. Înainte de ajunge la cei mici, „Moşul“ află dacă aceştia au fost cuminţi sau obraznici. „Îmi place să vorbesc întâi cu părinţii copiilor şi să-mi spună dacă aceştia au făcut năzbâtii sau nu. După ce le dau cadourile îi sfătuiesc pe toţi să fie cuminţi“, a mai spus profesorul.

Moşul“ participă şi la petreceri organizate de partidele politice, dar şi la spectacolele din şcoli sau din centrele de plasament.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite