Suceava: Profesorii din 152 școli au primit salarii în baza hotărârilor judecătorești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit sindicaliștilor, circa 8.000 de dascăli care şi şi-au primit salariile pe luna ianuarie conform acestor hotărâri.

Cadrele didactice din Suceava care au hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile privind reîncadrarea pe Legea 330, și-au primit salariile cu o întârziere de circa zece zile.

În cadrul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, din cele 162 de şcoli afiliate 90 au primit salariile aferente lunii ianuarie conform reîncadrărilor în baza legii 330, iar în rest s-au luat salarii mărite cu 15%, dar cu circa 33% mai mici față de cele ale profesorilor care au hotărâri judecătorești. 

Toţi cei 2.000 de membri ai Sindicatului „Bucovina” Rădăuţi şi-au primit salariile, ce-i drept, cu întârziere, în baza hotărârilor judecătoreşti de reîncadrare la legea menţionată.

Inspectoratul Şcolar Suceava a efectuat o centralizare la solicitarea Ministerului Educației potrivit căreia în 152 de unităţi şcolare cu personalitate juridică cadrele didactice au obţinut, în instanţă, hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile privind reîncadrarea personalului potrivit Legii 330. Potrivit sindicaliștilor, circa 8.000 de dascăli care şi şi-au primit salariile pe luna ianuarie conform acestor hotărâri. Alte 84 de şcoli au procese pe rol, în diferite etape, iar patru unități nu se află în niciuna din situaţiile menţionate.

La nivelul județului există 228 unități școlare cu personalitate juridică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite