Suceava: Procurorii suceveni pleacă în Ucraina după asasinul de la Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii suceveni îşi vor finaliza cercetările în cazul dublului asasinat din 17 februarie, cel mai probabil în Ucraina.

Pentru a-l face pe suspectul numărul unu în cazul dublului asasinat de la Siret să recunoască, procurorii şi-au făcut bagajele ca să plece astăzi în Ucraina.

Aceştia au format o comisie rogatorie, care va sta faţă în faţă cu Leonid Zaporojneţ (51 de ani), principalul suspect în cazul asasinării Ralucăi (6 ani) şi al lui Carmen Hriţcu (39 de ani).

Zaporojneţ a fost arestat de poliţiştii ucraineni pe 11 martie pentru trafic de armament şi posesie de droguri, la care se vor mai adăuga crimele de la Siret.

Procurorii au dovezi solide

„Leonid Zaporojneţ va fi pus în faţă în faţă cu dovezile solide împotriva sa şi nu va avea de ales decât să recunoască“, a declarat Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Ucraineanul le-a scăpat poliţiştilor suceveni printre degete. El a fost reţinut a doua zi după asasinat pentru că avea paşaportul expirat, după care a fost escortat la graniţă.

Vasile Mandici  spune că Zaporojneţ a avut noroc de faptul că probele ADN prelevate pe 17 şi 18 februarie din apartamentul familiei Hriţcu şi de la cetăţenii străini de pe teritoriul judeţului Suceava nu puteau fi procesat pe loc.

„Rezultatele au venit mult mai târziu, după o săptămână, când poliţiştii şi-au dat seama că el este autorul oribilelor crime de la Siret. El a fost expulzat pe 19 februarie de către autorităţile române, într-un dosar penal de trecere frauduloasă a graniţei“, a precizat Mandici.

Vasile Hriţcu, tatăl, soţul lui Carmen şi tatăl Ralucăi,  este supărat pe anchetatori. „Nu m-a anunţat nimeni despre prinderea asasinilor în Ucraina. Am aflat din presă“, a declarat Hriţcu.

Citat:

Vasile Mandici, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel suceava 

"Zaporojneţ va fi pedepsit cu siguranţă în Ucraina pentru crimele comise în România"

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite