Suceava: Procesul dintre Biserică şi Ocolul Silvic, amânat pentru a treia oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pimen şi Gheorgne Flutur
Pimen şi Gheorgne Flutur

Tribunalul Suceava a admis, la mijlocul lunii martie 2007, o cerere a FBORB privind retrocedarea pădurilor.

Ieri a fost stabilit un nou termen pentru procesul în care fundaţia umanitară Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei (FBORB) revendică 166.000 de hectare de vegetaţie forestieră din patrimoniul statului.


„S-a stabilit un nou termen, şi anume data de 1 martie 2011. Este al treilea termen din cadrul recursului pe care l-am înaintat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Suntem optimişti pentru că ne-au fost acceptate unele probe şi sperăm că suntem pe calea cea bună”, a declarat Mihai Miheţiu, directorul Direcţiei Silvice Suceava.

Acesta a adăugat că în cel mai scurt timp Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe cu privire la cererea de suspendare a executării Direcţiei Silvice până la soluţionarea recursului.

Tribunalul Suceava a admis, la mijlocul lunii martie 2007, o cerere a FBORB privind retrocedarea unei suprafeţe de pădure şi obliga RNP, Direcţia Silvică Suceava şi statul român, prin Ministerul de Finanţe, să pună la dispoziţia fundaţiei o suprafaţă de 166.613 hectare.

De atunci, Direcţia Silvică Suceava a făcut numeroase demersuri pentru a rămâne proprietarul terenurilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite