Suceava: Procesul de retrocedare a pădurii de către FBORB a fost amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de retrocedarea unei suprafeţe de 166.813 hectare de pădure de către Fondului Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina a rămas pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiind amânat pentru 9 noiembrie.

După procese de mai bine de 9 ani, magistraţii Curţii de Apel Timişoara au hotărât în decembrie 2009 ca Fondul Bisericesc Ortodox Religionar din Bucovina să intre în posesia celor aproape 170.000 de hectare din cele 192.000 pe care le ceruseră.

Soluţia a fost atacată cu recurs de către Direcţia Silvică Suceava imediat, însă nici după aproape un an nu s-a ajuns la vreun rezultat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând a lua o decizie în acest sens.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Silvice procesul a fost amânat din motive procedurale, au fost cerute noi concluzii scrise din ambele părţi deoarece o femeie din judeţ a depus cerere de intervenţie în proces aceasta având o hotărâre judecătorească prin care dovedeşte că o anumită suprafaţă cele aproximativ 170.000 de hectare retrocedate de FBORB ar fi a ei.

“Eu cunosc mai multe persoane care au astfel de hotărâri şi ar putea interveni. Este foarte posibil ca termenul să fie din nou amânat din aceste motive sau chiar să primim un răspuns favorabil. Avem încredere în acţiunile judecătoreşti de la nivel suprem şi avem convingerea că vom câştiga”, ne- spus Mihai Miheţiu, directorul Direcţiei Silvice Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite