Suceava: Printre pelerini s-au numărat zeci de ologi falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sf. Ioan cel Nou a adunat cerşetori din toată ţara

Peste 5.000 de pelerini şi sute de cerşetori.

Aşa a arătat centrul Sucevei în cele două zile de Sărbătoare. Bărbaţi buni de muncă, cu picioare bandajate şi peste 20 de femei în cărucioare cu rotile care au fugit când au văzut jandarmii s-au adunat de Sf. Ioan cel Nou în Cetatea de Scaun, din toate părţile ţării.

Aceştia au venit de la Iaşi,  Bistriţa, Botoşani şi Galaţi iar asupra unora dintre ei s-au găsit bani cât un salariu mediu pe economie. 

Pentru a menţine ordinea pe stradă, jandarmii şi poliţia comunitară s-au luptat cu cerşetorii falşi veniţi la Sfânt pentru a se îmbogăţi.

“Noi avem oameni permanenţi care se ocupă cu înlăturarea lor din zona centrală. Sunt poliţişti comunitari care numai asta au făcut în cele două zile de Sărbătoare. Am dar şi amenzi însă degeaba, deoarece nu se încasează niciodată. Este clar că cerşetorii aceştia păcălesc lumea, se fac bolnavi iar anul acesta au fost mai mulţi ca în anii trecuţi, cu cel puţin 50 mai mulţi”, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Comunitare Suceava.

Nici jandarmii nu au avut linişte, aceştia au dat amenzi de câte 100 de lei la peste 30 de cerşetori şi au fost nevoiţi să-i deconspire pe cerşetori în văzul lumii.

Un cerşetor din Dorohoi s-a ridicat din scaunul cu rotile în care se aşezase în genunchi pentru a părea că are picioarele amputate şi a fugit când l-au luat oamenii legii la rost.

Tot pe timpul procesiunii, o femeie încerca să scoată bani din buzunarul pelerinilor folosindu-se de copilul de un an, pe care îi ţinea în frig.

Toţi cerşetorii care s-au ales cu amenzi s-au dovedit a fi oameni sănătoşi, buni de muncă, veniţi de la kilometri distanţă, mai ales din judeţele din jur, pentru a face bani din pomană.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite