Suceava: Primăria reduce cheltuielile materiale cu 5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

333,5 milioane de lei, acesta este bugetul Sucevei pentru anul 2011.

Proiectul de buget pe acest an al municipiului Suceava a suferit modificări din cauza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, din 17 ianuarie, care a limitat fondurile de salarii ale administraţiilor publice locale. Astfel, cheltuielile de personal ale Primăriei Suceava au fost diminuate cu cinci milioane de lei.


„La Primăria Suceava vom avea un fond de salarii de 65,67 milioane de lei. Noi am fundamentat undeva la 70,5 milioane de lei, ca atare a trebuit să diminuăm cheltuielile de personal cu aproape 5 milioane de lei ”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. El a menţionat că economiile se fac din reducerea cheltuielilor materiale, care vor fi la 75 la sută faţă de anul trecut.

De asemenea, şcolile din municipiu vor trebui să facă în continuare economii la utilităţi, limitându-se astfel cheltuielile de întreţinere ale acestora.
În acest an, Suceava va avea un buget de 333,5 milioane de lei, din care 3,6 la sută reprezintă cheltuielile de personal. „Ponderea cea mai mare din buget o reprezintă investiţiile, pentru care va fi alocat un procent de 32%. E un buget realist, un buget al dezvoltării, dar un buget de maximă austeritate pe cheltuielile materiale”, a conchis Lungu.


Potrivit ultimelor modificări ale proiectului de buget, 25,4% din fonduri vor fi alocate pentru transporturi, din care 21,8% pentru străzi, 24,9% va ajunge la învăţământ şi 12,2% pentru locuinţe şi dezvoltare publică. Sume mici vor fi alocate domeniilor sănătate, şi anume 1,6% din buget, sport şi cultură, cu 1,36%, iar alte patru procente vor ajunge la asistenţa socială.


Municipiul Suceava primeşte în acest an de la bugetul de stat o sumă cu aproximativ 30 de milioane de lei mai mică faţă de anul trecut, şi anume 50 de milioane de lei.
Bugetul Sucevei va fi aprobat în şedinţa de Consiliu Local din data de 27 ianuarie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite