Suceava: Prima promoţie de jandarmi absolvenţi ai şcolii din Fălticeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această sâmbătă va avea loc ceremonia de absolvire a primei promoţii de jandarmi ai Şcolii Militare de Subofiţeri din Fălticeni.

În perioada 26-30 iulie, elevii din seria 2008-2010 ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Falticeni susţin examenul de absolvire. Festivitatea de încheiere a studiilor şi a pregătirii va avea loc sâmbăta aceasta la ora 10.00 la sediul unităţii în Fălticeni pe strada Armatei, numărul 1-3.

Odată cu ceremonia de absolvire va fi acordat şi gradul de sergent major primei promoţii de absolvenţi ai şcolii. „La festivitate sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai comunităţii locale, personalităţi ale vieţii publice, reprezentanţi mass-media, precum şi părinţi şi rude ale absolvenţilor”, a declarat Irina Ipate, purtătorul de cuvânt al instituţiei.


Cei 150 de elevi, 13 fete şi 137 de băieţi, din seria 2008-2010 încheie cursurile de doi ani ai şcolii de jandarmi şi se gândesc deja la viitoarele locuri de muncă în cadrul structurilor teritoriale ale Jandarmeriei.

Toţi elevii au situaţia şcolară încheiată la toate modulele din planul de învăţământ, sunt declaraţi „apt” medical şi s-au înscris la examenul de absolvire. Prin susţinerea celor două probe, practică şi orală, candidaţii obţin media de absolvire care împreună cu media din timpul anilor formează nota după care se face clasificarea absolvenţilor din cele două şcoli militare, în vederea repartiţiei.

Aceasta va avea loc în sistem videoconferinţă, sâmbătă, 31 iulie, după festivitatea de absolvire şi acordare a primului grad militar: sergent major.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite