Suceava: Prima celulă din depozitul ecologic de la Moara, gata în şase luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma care a câştigata licitaţia pentru construirea gropii ecologice este din Austria şi are ca termen de predare a primei celule din cadrul proiectului, sfârşitul lunii noiembrie.

După ce autorităţile judeţene au semnat contractul cu firma câştigătoare a licitaţiei pentru construcţia gropii ecologice din Moara, şeful Consiliului Judeţean (CJ) a explicat că aceştia vor termina lucrările în şase luni.

Problema gestionării deşeurilor din judeţ va fi astfel redusă, după ce satele din jurul municipiului plus oraşul reşedinţă de judeţ nu vor mai cheltui bani în plus pentru transportul gunoiului la gropi care încă mai funcţionează. În prezent toate deşeurile din municipiu sunt transportate la groapa de gunoi din Antileşti, iar până la finalizarea proiectului acestea vor fi transportate la Botoşani.

„Astăzi (n.r. – 27 mai) dăm drumul la contractul de managmentul al deşeurilor în judeţul Suceava. În fapt este vorba de prima parte a acestui contract”, a declarat Gheorghe Flutur, şeful CJ, în cadrul unei conferinţe de presă.

Alpine Bau Gmbh Wals din Siezenheim, a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei de execuţie a primei celule de la depozitul de deşeuri din zona localităţii sucevene Moara, valoarea proiectului, fără TVA, fiind de 19 milioane de lei, iar termenul de execuţie este de şase luni. Potrivit şefului CJ, un al doilea depozit ecologic va fi construit în zona comunei Pojorâta. După aprobarea contractului de finanţare, care va fi depus la comisia pentru fonduri europene cheltuielile eligibile făcute de CJ pentru implementarea acestui proiect vor putea fi decontate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite